Pěstní souboj kvůli sedadlu u okna. Konfliktů cestujících v letadlech přibývá, i v Česku

Pilot informoval cestující o smrti královny (ilustrační foto).

Vyhrocené cestování letadlem

Věřili byste, že dva dospělí muži se dokážou v letadle poprat o místo u okénka? Ano, skutečně se to stalo, jak dokazují záběry. Není to žádná výjimka, počet konfliktů na palubách letadel podle mezinárodní organizace leteckých dopravců razantně roste, a to včetně Česka.

Chaos na palubě letu z Malty do Londýna. Dva muži se začali přetahovat o sedadlo. Z obyčejné lapálie se po chvíli stal nefalšovaný pěstní souboj o místo u okna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak získat zpět peníze za zrušený let? Pomůžou banky, musíte ale splnit tři podmínky

„Evidujeme nárůst agresivního chování cestujících na palubách letadel. Meziročně je to asi o 30 procent víc,“ uvedl vedoucí bezpečnosti společnosti Smartwings Petr Zollman.

Palubní personál většinu konfliktů zvládne. Před časem ale musel u jedné zahraniční společnosti zasáhnout i pilot, aby ochránil letušku před cestujícím. Nelíbilo se mu, že ho vyzvala, aby se posadil. Pro média se stal pilot hrdinou. Cestující mají často problémy s alkoholem nebo verbálně napadají posádku.

„Poslední případ byl zaznamenán v pondělí, kdy agresivní cestující verbálně napadl posádku. Na tohoto cestujícího po příletu musela být zavolaná policie,“ doplnil Zollman. I na palubách letadel se vyplatí dodržovat předpisy. Dovolenou si přece nikdo nechce zkazit pobytem na policejní služebně.

Tagy: