Dominika Gottová o dojemné písni pro otce: Talent nemám, potřebovala jsem si postěžovat

Dominika Gottová hostem Nového dne

Talent jsem nepodědila, ale chtěla jsem se umělecky vyjádřit. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS Dominika Gottová představila okolnosti vzniku písně, kterou věnovala svému zesnulému otci, zpěváku Karlu Gottovi.

Skladba Pro tebe má na YouTube za první dva dny po zveřejnění přes 100 tisíc zhlédnutí. Myšlenka ke stvoření písně se začala tříbit v době, kdy se Dominika seznámila se zpěvákem Gabrielem Grillottim. „Dali jsme si na sebe kontakt a hodně jsme si povídali o tatínkovi,“ řekla Gottová.

Podle Grillottiho Dominika o otci hezky mluvila a napadlo ho její myšlenky zhudebnit. „Řekla jsem mu: ‚Já neumím zpívat.‘ On odpověděl: ‚Neboj. V šansonu se nemusí vysloveně zpívat.‘ Je to recitace, přednes,“ popsala Gottová. „Vedlo mě k tomu to, že v hloubi duše jsem si vždycky přála být na pódiu. Pěvecký talent ale nemám. Toto byla příležitost se v rámci možností umělecky vyjádřit,“ dodala.

Moderátor Petr Vojnar dostal možnost účastnit se projektu z hlediska produkce. „Nabídka přišla od pana Grillottiho. S jeho produkční firmou v Čechách spolupracuji. Rád se podílím na zajímavých věcech, třeba i na kontroverzních. Přišlo mi, že to je přesně ono,“ uvedl Vojnar.

„Věděli jsme, že trochu budeme šlapat do vosího hnízda. Osobně jsem velice překvapený, že hezkých komentářů je tak velké procento. Čekal jsem větší smršť,“ doplnil moderátor.

Jsem velká trémistka

Gottova manželka Ivana o přípravě videoklipu prý nevěděla. Dominika se ale svěřila své mamince Antonii Zacpalové. „Byla překvapená, protože ví, že jsem velká trémistka. Pravda je, že jsem měla obrovskou trému,“ přiznala Dominika.

Někteří kritici tvrdí, že se Dominika snaží přiživit na slavném jméně otce, který zemřel v roce 2019. „Na světě jsou vždycky nepřející lidé. Kdo si chce dloubnout, dloubne si,“ má jasno Gottová.

Ztráta rodiče je pro ni stále velmi citlivou a bolestnou záležitostí. „Nemyslím si, že se se smrtí dá úplně vyrovnat. Je to samozřejmě i otázka času. V písni to bylo takové bolestné vyprávění, protože je to i o tom, jak mi chybí, jak jsem byla v Čechách nešťastná a co by mi na to tatínek řekl,“ popsala. „Vyventilovala jsem stesk a postěžování si, což ale v současné době není aktuální, protože momentálně jsem velmi šťastná a se svým životem spokojená,“ prozradila Gottová.

Dominika do Česka přiletěla z Helsinek, kde žije s manželem Timem. Vztah s kytaristou kapely Stratovarius, se kterým si prošla vleklou krizí, se jí prý podařilo urovnat. „Do České republiky se nestěhuji. Je to pouhý výlet. V sobotu se vrátím zase do Finska,“ sdělila Gottová s tím, že do Finska se vrací už tuto sobotu.

Tagy: