Pilový kotouč ho měl rozříznout vedví. Muž z Oregonu smrti unikl o vlásek, odhaluje video

Pouhé sekundy rozhodovaly o tom, zda Shane Reimche z Oregonu přežije. Při běžné cestě do obchodu se z nedalekého staveniště uvolnil pilový kotouč, který se ve velké rychlosti mihl kolem zaparkovaných aut a narazil jen centimetry od vchodu do prodejny. Chvíli před tím dveřmi prošel zmiňovaný Reimche, který stále otřesený prohlásil, že si musí dát pivo. Neuvěřitelný incident, který jen zázrakem neskončil tragédií, zachytila kamera.

Byl čtvrtek, když Reimche vcházel do obchodu Quicktrips Neighborhood ve městě Eugene v Oregonu. V tu chvíli se z nedalekého staveniště uvolnil pilový kotouč, uvádí CNN. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak Reimche nenuceně vchází do obchodu.

ČTĚTE TAKÉ: V Euromilionech padl pohádkový jackpot. Manželé prozradili, co s miliardami udělají

Jen o několik sekund později téměř 1,2metrový kotouč prolétne mezi zaparkovanými auty na parkovišti, sjede po chodníku a narazí do venkovní zdi obchodu – pouhé centimetry od vchodových dveří, píše web KEZI.

NEW: Oregon man almost gets sawed in half after a 4-foot saw blade comes spinning across a Quik Trip parking lot. Insane. Shane Reimche had just entered the store when the blade struck the store wall where he just had been. The out-of-control saw blade came from a nearby construction site. “I was walking into the store here, I put my hand on the door and I heard a loud bang and yelling here at the corner,” Reimche said. “Just as a cloud of smoke pops up and I see a guy fall in the ditch, and four-foot blade hurtling at me. Last minute I was able to duck behind the counter.” The store owner said the whole store shook when the blade hit the wall. Lucky guy!

Posted by Kashif HeadofKclan on Sunday, March 31, 2024

„Položil jsem ruku na dveře a uslyšel hlasitou ránu a křik. Objevil se oblak a spatřil jsem, jak nějaký chlap padá do příkopu – a na mě se řítil kotouč. V poslední chvíli jsem se stačil skrčit za pult,“ cituje muže web New York Post.

Podle majitele Amita Grewala byl náraz tak silný, že otřásl celým obchodem. „Stál jsem za pultem, když jsem slyšel, jak se po ulici valí kov a pak přišla rána,“ líčil pro média.

Jak se kotouč mohl dostat ze staveniště, vyšetřuje policie. Podle jednoho ze svědků se buď mohl uvolnit šroub, který smrtící nástroj držel, nebo mohla chybovat obsluha, která opravovala plynový ventil. Plynárenská společnost ve svém prohlášení uvedla, že je ráda, že při bizarním incidentu nebyl nikdo zraněn.

„Byl jsem úplně zkamenělý, třásl jsem se,“ popisoval momenty po nárazu Reimche. Chvíli mu dokonce trvalo, než mohl znovu mluvit. „Ta věc byla obrovská,“ zdůraznil. Okamžitě po incidentu objal své děti. „Sice nenastal můj čas, ale měl jsem k němu nejblíže ve svém životě. Myslím, že bych nepřežil, kdyby se mě ta věc dotkla,“ sdělil pro CNN. Stále otřesený v rozhovorech vzkázal, že potřebuje pivo a rozhodl se, že si v zaměstnání vezme volno. „Dneska do práce nepůjdu,“ dodal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOU: Neštěstí v Kladně. Vlak srazil 13letou dívku, v umělém spánku ji transportoval vrtulník

Tagy: