Jako kdyby Jalonen hledal nového Jágra, rýpl si Babiš do Pirátů za inzerát na řešení krize

Andrej Babiš a Ivan Bartoš

360° Soukromí politiků (712)

Ministerstvo pro místní rozvoj hledá vedoucího „v odboru strategií a analýz regionální politiky a politiky bydlení“. Z inzerátu, který visí na jeho webových stránkách, si střílí bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). „To je jako kdyby hokejový trenér Kari Jalonen hledal nového Jardu Jágra,“ uvedl. Šéfem ministerstva je Ivan Bartoš (Piráti).

„Piráti hledají přes inzerát člověka, který v Česku vyřeší krizi bydlení. Zoufalství. To je jako kdyby hokejový trenér Kari Jalonen hledal přes inzerát nového Jardu Jágra do elitního útoku,“ uvedl Babiš ostře na Facebooku.

Piráti hledají PŘES INZERÁT člověka, který v Česku vyřeší krizi bydlení! Zoufalství. To je jako kdyby Kari Jalonen...

Posted by Andrej Babiš on Tuesday, July 12, 2022

„Pane ministře, zkuste jistou Kláru Dostálovou (ANO), určitě ji znáte,“ rýpl si Babiš do ministra Bartoše. Exministryně pro místní rozvoj by mu prý mohla pomoct.

Kromě toho, že inzerát visí na webu ministerstva pro místní rozvoj od konce června, šéf Pirátů si ho přidal i na Facebook. „Hledáme na ministerstvo pro místní rozvoj někoho šikovného, ​​kdo by nám pomohl vyřešit krizi bydlení,“ uvedl.

❗📣Hledáme na Ministerstvo pro místní rozvoj někoho šikovného, kdo by nám pomohl vyřešit krizi bydlení! 🏠📊📐Vyznáte se...

Posted by Ivan Bartos on Monday, July 11, 2022

Místo za plat v 15. třídě

Požaduje někoho, kdo se vyzná ve strategiích a analýzách regionální politiky i politiky bydlení státu. „Láká vás možnost podílet se na projektech podpory rozvoje venkova, měst nebo strukturálně postižených regionů, vytváření legislativních a koncepčních podmínek pro zajištění dostupného bydlení? Jestli ano, tak se zabydlete u nás na ministerstvu,“ dodal.

Resort slibuje odměňování v 15. platové třídě (tarifní plat od 36 200 korun do 53 650 korun podle délky praxe), příplatek za vedení (17 tisíc korun) a osobní příplatek na základě individuálního výkonu.

Od zájemce naopak požaduje vzdělání v magisterském studijním programu, přístup k utajovaným informacím na stupni „Důvěrné“ a znalost anglického jazyka odpovídající alespoň 1. úrovni.

Tagy:
krize politika bydlení Andrej Babiš ANO 2011 Česko Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky