Píseň holčičky z bunkru se stala hitem internetu. Nyní zazpívala na koncertě v Polsku

Ukrajinská holčička prosí Vladimira Putina, aby zastavil válku. (ilustrační foto)

Válka na Ukrajině zrodila novou hvězdu

Válka na Ukrajině zrodila novou hvězdu, kterou si zamiloval snad celý svět. Sedmiletá Amelie, která oslnila hitem z Ledového království, už je z Kyjeva v bezpečí v Polsku, kde zahájila velký charitativní koncert na pomoc uprchlíkům.

Příběh se začal psát před třemi týdny v jednom z kyjevských krytů. Lidé v něm potřebovali zvednout náladu, a tak malá Amélie začala zpívat svou oblíbenou píseň Let It Go z populární pohádky Ledové království. Hlučící kryt rychle ztichl.

Video se dostalo na internet a rychle se šířilo. Holčička svou písní nadchla a dojala svět, včetně její autorky. „Milá holčičko s krásným hlasem, můj manžel a já jsme napsali tuto píseň jako součást příběhu o léčení bolesti v jedné rodině. Způsob, jakým ji zpíváš, je jako kouzelný trik, který šíří světlo ve vašem srdci a uzdravuje každého, kdo to slyší,“ vzkázala spoluautorka písně Let It Go Kristen Anderson-Lopezová.

Zazpívala ukrajinskou hymnu

Amélie už se společně s babičkou a starším bratrem dostala do bezpečí v Polsku. Zatímco její rodiče, kteří zůstali v Kyjevě, vaří jídlo pro vojáky, jejich dcerka zazpívala znovu. Tentokrát ukrajinskou hymnu pro 14 tisíc diváků v Lodži.

Dívenka zahájila velkou charitativní akci, během které se podařilo pro ukrajinské uprchlíky vybrat přes 27 milionů korun.

Tagy: