Někdo věří, že vykadí rakovinu, Země není placatá. Jaké nejlepší hlášky padly v Partii?

Vlastimil Válek

Nejlepší hlášky z PARTIE Terezie Tománkové 19.12.2021

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) jako lékař již 35 let vysvětluje svým pacientům, že je pití moči skutečně nevyléčí a rakovinu nelze vykadit. Stejně tak se chystá v příštích měsících přesvědčovat své spoluobčany, že neexistuje jiné účinné řešení proti šíření covidu než očkování. Šéf poslaneckého klubu SPD Radim Fiala zase obvinil ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) z podpory teroristického hnutí Hamás. Podívejte se, jaké nejlepší hlášky zazněly v nedělní Partii Terezie Tománkové.

První části Partie se zúčastnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a předseda SPD Tomio Okamura. Neshodli se ohledně otázky zrušení vyhlášky o povinném očkování proti covidu pro určité profesní skupiny a lidi nad 60 let, které Okamura požaduje. Podle Válka by však došlo i ke zrušení povinného očkování proti dalším nemocem.

  • Okamura k vyhlášce o povinném očkování: Já bych vás chtěl vyzvat, abyste tu vyhlášku zrušil, protože to není namístě.
  • Válek k vyhlášce: Dovolím si uvést na pravou míru, co tu zaznělo. Vyhláška se zrušit může. Zrušíme ale také povinné očkování proti záškrtu. Jsem moc rád, že ani SPD nenavrhuje zrušit tu vyhlášku. No, dvakrát jste to tu řekl. Chtěl bych, aby se policisté mohli očkovat proti tetanu.
  • Okamura k vyhlášce: Asi víme, o čem jsme hovořili. Myslel jsem pasáž, která má platit od března o tom očkování pro profesní skupiny a lidi 60+ na covid. Ne o vyhlášce jako celku. To jsme nikdy nenavrhovali. Mluvíme o covidu.
  • Válek k přesvědčování ohledně očkování: Budu podporovat vysvětlování, pochopení. To je důvod, proč jsem nařídil, aby se okamžitě vysvětlovaly kontraindikace. Ne na stránkách ministerstva, ale všude.
  • Válek k dezinformacím: 35 let přesvědčuji pacienty, aby léčbu a postupy, které jim já doporučuji s nejlepším vědomím a svědomím, akceptovali. A 35 let se smiřuji s tím, že někteří lidé věří, že pití moči je vyléčí nebo že mohou vykadit rakovinu. No a dneska někteří věří, že bez očkování to půjde. Nepůjde. Země není placatá, je kulatá. Očkování je způsob jak zabránit tomu, aby nás ta nemoc nezničila.

Válek: 35 let se smiřuji s tím, že někteří lidé věří, že pití moči je vyléčí nebo že mohou vykadit rakovinu. S covidem je to stejné.

Posted by CNN Prima NEWS on Sunday, December 19, 2021

Lipavský a Hamás

Ve druhé části spolu diskutovali poslanci Radim Fiala (SPD), Aleš Juchelka (ANO), Marek Výborný (KDU-ČSL) a europoslanec Stanislav Polčák (STAN). Tématem byl například ministr zahraničí Jan Lipavský.

  • Radim Fiala k Lipavskému: Souhlasíme se Zemanem, vadí nám jeho politické názory, upřednostňuje Hamás před Izraelem a snižuje význam V4. Pořádání Sudetoněmeckých dní na českém území je nepřijatelné, vyvolali bychom demonstraci. Pokud za to (Petr) Fiala přijal odpovědnost, budeme v těchto věcech tvrdou opozicí.
  • Juchelka ke konci nouzového stavu: Mě překvapuje nouzový stav, díky jeho zrušení se můžou otevřít restaurace. Už včera přišlo několika mým kamarádům pozvání do restaurace na silvestra. Nouzový stav je symbol a pokud se všichni nedokážeme chovat zodpovědně, tak to špatně skončí, ale žijeme ve svobodné zemi..

Tagy:
Partie Vlastimil Válek Tomio Okamura Partie Terezie Tománkové Radim Fiala Aleš Juchelka