K obrovské tragédii stačil krůček. Plačící holčička v okně vyděsila sousedy, zasahovala policie

Policisté zasahovali u plačící holčičky.

Dítě na parapetu

Dramatickou situaci, která mohla skončit tragédií, řešili strážníci v Karviné. V okně ve čtvrtém patře jednoho z bytových domů stála malá holčička, plakala a volala o pomoc. Šlo tak o každou sekundu. Strážníci, které zalarmovali vyděšení sousedé, navíc museli postupovat velice opatrně.

Krátce před pátou hodinou odpoledne dostali strážníci v Karviné oznámení od sousedů, kteří v nejvyšším patře zahlédli malou dívku, jak stojí v okně. Stačilo málo a mohla se stát obrovská tragédie. Na místo okamžitě vyrazila hlídka.

ČTĚTE TAKÉ: Holčička přežila 24 hodin v divočině. Pomohla jí odvaha i základní pravidlo pro ztracené

Vyděšení sousedé policistům ihned ukázali okno ve čtvrtém patře. Hlídka na nic nečekala, běžela ke dveřím bytu a snažila se přes ně s dívenkou navázat kontakt a odlákat ji od okna.

Po celou dobu spolu komunikovaly dvě hlídky. Jedna se snažila přemluvit dívenku zpoza dveří a druhá hlídala, aby holčička nešla k oknu. „Kdybychom zjistili, že opustila místo za dveřmi, museli bychom násilím vstoupit do bytu,“ poznamenal ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej.

Zhruba čtyřletá holčička byla naštěstí velmi komunikativní a strážníkovi celou situaci přes zamčené dveře popisovala. Strážník se snažil rozrušenou holčičku po celou dobu uklidňovat, například dotazy na její oblíbené pohádky.

Psychicky náročný zásah trval několik minut. Následně se domů vrátila maminka dívky, která vypověděla, že jen využila chvíle, kdy dívenka usnula, a odskočila si nakoupit.

Tagy: