Plíškovou opět nakrkla „podvodnice“ z Řecka. Prostě neumí hrát fér, stěžuje si Hrdlička

Na kurtech spolu svedly už mnoho urputných bitev. Ty byly definované tím, co se stalo v prvním vzájemném zápase mezi Karolínou Plíškovou a Marií Sakkariovou. V úterý večer se tenistky potkaly znovu v kalifornském Indian Wells. O drama opět nebyla nouze a mnohem nespokojenější opouštěla dvorec česká hráčka. A nejen kvůli tomu, že prohrála.

Sága plná napětí odstartovala před necelými pěti lety na antuce v Římě. Celý tenisový svět tehdy obletěly záběry, jak naštvaná Plíšková po duelu proti Sakkariové raketou vysekává díry do umpiru. Hráčku proslulou chladností vytočila kardinální chyba rozhodčí z chvíle, kdy se lámala třetí sada za stavu 5:5.

Když se v roce 2021 chystalo vzájemné střetnutí na US Open, Sakkariová odmítala, že by s českou soupeřkou vycházela mizerně. „Spousta lidí si myslí, že mě Karolína nesnáší po tom, co se stalo, ale to není pravda. Je to přesně naopak, jsme kamarádky, občas spolu trénujeme, je s ní sranda,“ přesvědčovala novináře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ještě budu znovu hrát, řekla Navrátilová k rakovině. I po dvou operacích má dobrou náladu

Po úterním osmfinálovém zápase v Indian Wells se ale nezdá, že by měla 30letá Plíšková rodačce z Athén tyto pocity opětovat. V kalifornské poušti to byl úplně jiný zápas než před necelým měsícem v Dubaji – tam bývalá světová jednička Řekyni vypráskala 6:1 a 6:2, hotovo bylo za hodinu a deset minut.

Teď na turnaji, kterému se skrze počet hráček v pavouku i výši prize money přezdívá „pátý grandslam“, bojovaly téměř tři hodiny. První set Plíšková prohrála 4:6, druhý vyhrála 7:5. V rozhodující sadě přišel moment, který nakrkl především trojnásobnou vítězku Fed Cupu, ale i všechny nezaujaté fanoušky ctící fair play.

Sakkariová už mířila za výhrou, podávala, vedla 5:2. Plíšková vracela míček na druhou stranu kurtu, žlutozelená koule skončila v autu a fiftýn byl připsán aktuální světové sedmičce. Jenže Češka hned měla pocit, že míček ještě lízl raketu sokyně, opakované záběry jí daly za pravdu. Sakkariová se k teči nepřiznala.

I přes tuto kontroverzi nakonec zvládla Plíšková dojít k brejku, takže neupřímnost ženy stojící za sítí nebyla při prohře 3:6 rozhodující. Přesto zápas skončil s nefér pachutí. To se propsalo do podání rukou u sítě, kdy Plíšková sice nastavila svoji dlaň, ale evidentně demonstrativně uhnula pohledem.

„Před pěti lety v Římě poprvé, včera v Indian Wells pokračování... Maria Sakkariová prostě neumí hrát fér,“ shrnul manažer a manžel Plíškové Michal Hrdlička.

Fanoušci, kteří nekalý čin komentovali na sociálních sítích, volili mnohdy ostřejší slova. „Sakkariová byla vždy podvodnice,“ napsal jeden z nich. „Nemám žádné pořádné opodstatnění, ale kdykoliv je na kurtu, fandím tomu, aby prohrála,“ přidal se další.

Nejen tento uživatel tak bude držet v noci ze středy na čtvrtek palce Petře Kvitové. Právě s Řekyní se totiž česká lvice střetne.

Tagy: