V Plzni už mají jasno. Na koalici se dohodli ANO s Piráty a STAN, vyšachovali ODS

Roman Zarzycký

Volby 2022: Výsledky a komentáře (924)

V Plzni budou vládnout ANO, Piráti a STAN. Dohromady mají 23 křesel v 47členném zastupitelstvu, ale získali ještě dva další zastupitele z jiného uskupení. Hned po komunálních volbách podepsali memorandum. Kopírují koalici Plzeňského kraje, kde je koalice sestavená ze zástupců stejných stran.

Primátorem Plzně bude lídr ANO Roman Zarzycký, dosavadní první náměstek primátora a současně ekonomický náměstek hejtmana. Podpis dohody ještě v sobotu večer oznámili lídři všech tří seskupení. Kromě ANO ještě Aleš Tolar za STAN a Pavel Bosák za Piráty, který se stane prvním primátorovým náměstkem.

Všichni uvedli, že koalice na kraji, která začala fungovat od poloviny letošního února, pracuje velmi dobře a strany využijí všech synergií spolupráce, které se nabízejí. Zarzycký dále oznámil, že do 1,5 měsíce dokončí sestavení krajského rozpočtu a poté z krajské rady odstoupí a bude se věnovat pouze práci primátora na magistrátu města.

Tagy:
Plzeň ODS Plzeňský kraj Česká pirátská strana koalice ANO 2011 Starostové a nezávislí komunální volby komunální volby 2022 Pavel Bosák Roman Zarzycký