V Česku opět přituhne, bude i sněžit. Pozor na náledí, varují meteorologové

Česko opět zasype sněhová přikrývka, na některých místech se však zprvu bude jednat o déšť. V pondělí denní teploty vystoupají až k 9 °C, během týdne teploměry naměří i hodnoty pod bodem mrazu. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc varují nejen před tvorbou náledí.

V pondělí bude zataženo až oblačno, ojediněle přijde slabý déšť nebo mrholení. Později odpoledne a večer se na většině území čeká déšť, ve výšce nad 600 metrů srážky sněhové nebo smíšené. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C, na východě země teploměry naměří i 9 °C. Na horách teploty vystoupají pouze ke 3 °C.

V noci na úterý bude přes Česko přecházet zvlněná studená fronta. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C. Bude převážně zataženo, na většině území se čeká déšť se sněhem nebo sněžení. V nížinách převážně pouze déšť. Později by srážek mělo ubývat, k ránu by je měly nahradit mlhy.

V úterý bude zataženo až oblačno, na většině území meteorologové očekávají sněžení nebo sněhové přeháňky, ve výšce pod 400 metrů se mohou objevit i srážky smíšené či dešťové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

Od středy meteorologové varují před tvorbou náledí nebo zmrazků. Přes den teploty vystoupají až k 5 °C, v noci se budou pohybovat mezi 2 až −2 °C. Přes den bude oblačno, místy se čekají sněhové přeháňky, ve výšce pod 300 metrů pak srážky smíšené či dešťové.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, výjimečně dorazí i mrznoucí mlhy. Ojediněle se čekají sněhové přeháňky, na východě postupně ve výšce pod 800 metrů srážky smíšené nebo dešťové. Během dne teploměry ukážou 0 až 4 °C, v noci pak teploty klesnou pod bod mrazu. Pohybovat se budou mezi −1 až −5 °C.

Oteplení se nedočkáme ani v pátek, spíše naopak. Denní teploty se budou pohybovat mezi −1 až 3 °C, v noci klesnou až k −3 °C. Obloha bude zatažená až oblačná, opět by mělo na některých místech sněžit. V nížinách se však očekávají spíše srážky smíšené nebo dešťové.

Tagy: