Po Pražském okruhu se proháněly formule. Šoféry hledá policie, hrozí jim ztráta řidičáku

Policisté pátrají po řidičích, kteří se proháněli ve formulích po Pražském okruhu.

Formule na okruhu

Policisté pátrají po dvojici řidičů, kteří se proháněli ve formulích po Pražském okruhu. Videa z jejich jízdy se šíří po sociálních sítích. Oba „piloti“ porušili silniční zákon a teď jim hrozí, že přijdou o řidičský průkaz.

Dva řidiči monopostů si v neděli v noci „spletli“ okruh v Monze, kde se o víkendu konala velká cena formule 1, s vnějším okruhem D0 kolem Prahy. Ten však není určený pro závody, ale tranzitní dopravu.

ČTĚTE TAKÉ: Po dálnici D4 se opět proháněla formule. Řáděním odvážlivce se bude zabývat policie

Monoposty na Pražském okruhu pochopitelně nemají co dělat. I proto se jízdou dvou formulí zabývají pražští policisté, kteří by si rádi se šoféry promluvili. „V souvislosti s tímto případem pátráme i po dalších svědcích, kteří disponují kamerovými záznamy, aby se nám ozvali na linku 158,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Redakci CNN Prima NEWS se v úterý podařilo zjistit, že oba monoposty se v sobotu účastnily výstavy automobilů na zámku Blatná v Jihočeském kraji, kde se uskutečnila i dynamická ukázka obou vozů. Z jednoho vystupoval jeho majitel Jan Šefrna.

Zda Šefrna seděl za volantem žluté formule i na Pražském okruhu, se ho redakce chtěla zeptat. Na zprávu na sociálních sítích ale do současné chvíle neodpověděl. Každopádně pilot, který monopost na obchvatu Prahy řídil, měl stejnou helmu jako při přehlídce vozů.

Po dálnici D4 se už v minulosti dvakrát proháněl monopost na první pohled totožný s tím, který jel v noci na neděli na Pražském okruhu. Policisté tehdy také pátrali po totožnosti řidiče. Všem hrozí stejné tresty.

K jízdě s formulemi po okruhu se vyjádřil i miliardář a bývalý závodník Richard Chlad. Podle něj jde o přirozenou reakci na aktivisty, kteří žádají omezení automobilové dopravy v hlavním městě.

VIDEO: Loni se formule proháněla také po dálnici D4

Tagy: