Začíná meteorologické jaro: Čeká nás slunečné pondělí, během týdne se ochladí

V pondělí začíná meteorologické jaro. Čeká nás jasno až skoro jasno, z rána mohou nadále přicházet mlhy. Nejvyšší denní teploty mohou vystoupat na 7 až 11 °C.

Nedělí skončila meteorologická zima a od 1. března začíná meteorologické jaro, které končí 31. května, připomněl Český hydrometeorologický úřad. „Je to pevně stanovené období, zavedené pro potřeby zpracování klimatologických dat,“ uvedl ČHMÚ na Twitteru.

V pondělí nás čeká jasno až skoro jasno, zpočátku místy zataženo nízkou oblačností, ojediněle mlhy, které mohou být i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty mohou vystoupat na 7 až 11 °C, při déletrvající nízké oblačnosti, v mlze nebo v tisíci metrech na horách pak na zhruba na 4 °C.

Přes noc na úterý má být převážně skoro jasno, postupně místy mlhy (i mrznoucí) nebo zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -3 °C.

V úterý by nás podle meteorologů mělo čekat zataženo s nízkou oblačností nebo mlhy, a to opět i mrznoucí. Ojediněle, během dne na většině území jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší teploty 8 až 13 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze kolem 4 °C.

Tagy: