Auto na Brněnsku smetlo školáka. Policie ukázala děsivé záběry z palubní kamery

Řidič chlapci ihned pomohl

Srážka chlapce na Brněnsku

Pro chlapce letěl vrtulník poté, co byl sražen osobním automobilem. K nehodě došlo na Brněnsku a celý incident byl zaznamenán palubní kamrou. Policie nyní video zveřejnila, aby upozornila před prázdninami rodiče i děti na rizika neopatrnosti při pohybu ve vozovce.

Nepozornost zavinila nehodu z dubna letošního roku, při které byl vážně zraněn dvanáctiletý chlapec. Ve videu je vidět, jak chlapec náhle vstoupil do vozovky přímo před projíždějící auto. Řidič už nemohl střetu s dítětem nijak zabránit. Řidič okamžitě zastavil a z auta rychle vyběhl, aby sraženému chlapci poskytl pomoc. Dítě muselo být letecky transportováno do brněnské nemocnice.

DÁLE ČTĚTE: Telefon za volantem přináší smrt. Nepozorní řidiči jezdí jako opilci, tvrdí experti

Policie chce upozornit rodiče i děti, aby byli opatrnější, obzvlášť v době prázdnin. „Během školních prázdnin se u dětí častěji setkáváme s nepozorností a roztěkaností, která může mít fatální následky. Rádi bychom proto apelovali na děti a jejich rodiče, aby se při pohybu na pozemních komunikacích i mimo ně vždy plně soustředili na situaci v provozu a nereagovali ukvapeně a překotně,“ upozornila policejní mluvčí Petra Ledabylová s tím, že chodci jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu.

„Zvláště děti, které kvůli své malé výšce nemusejí být vidět mezi projíždějícími nebo zaparkovanými vozidly. Vzhledem k věku děti ještě nedokážou předvídat situace v silničním provozu a odhadovat například rychlost přibližujících se vozidel. Často jsou na vině také sluchátka a hlava skloněná k displeji mobilního telefonu namísto ostražitosti a ohleduplnosti tolik potřebné při pohybu v silničním provozu. Chodce nechrání přilba ani karoserie, riziko závažných následků je tak daleko vyšší,“ pokračovala mluvčí policie.

Tagy: