Po Ukrajině si to vyřídíme s Evropou. Scholze chytíme za nos, hrozí Putinův propagandista

Až skoncuje s Ukrajinou, dojde si Rusko vyřídit účty s Evropou. Zdůraznil to moskevský šéfpropagandista Vladimir Solovjov, který se rozohnil na ruském televizním Prvním kanále. Jmenovitě pohrozil politikům Německa a Velké Británie. Vysmál se naopak odporu Pobaltí.

Vladimir Solovjov, který v ruské televizi utváří obraz moskevské propagandy, zauvažoval o tom, co se stane, až válka skončí. Rusko podle něj nejprve skoncuje s Ukrajinou a posléze si přijde vyřídit účty s celou Evropou.

„Až se vypořádáme s Ukrajinou, naše armáda bude bezpochyby nejlepší na světě, bude mít nejunikátnější bojové zkušenosti. A budeme čelit Evropě, jejíž schopnost získat vojenské vybavení bude prakticky eliminovaná, protože už teď všechno vyčerpává,“ věštil Solovjov na ruském Prvním kanále.

Nezmínil přímo možnost přímé ofenzivy do dalších států Evropy, nadcházející operace popisoval spíše jako ostré diplomatické políčky spojencům Ukrajiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otevřená vzpoura ruských vojáků. Odmítáme bojovat, radši půjdeme do vězení, hlásají ve videu

Vyřízení účtů

„Dokud se Evropa takto chová, nedává nám po konci operace na Ukrajině jinou možnost než za nimi přijít a ptát se: ‚Co jste to dělali?‘“ pokračoval Solovjov a posléze zmínil i konkrétní jména politiků, se kterými si to chce Rusko údajně vyřídit.

„Vzít Pistoria za límec (německý ministr obrany, pozn. redakce), Scholze za nos (německý kancléř, pozn. redakce) a taky celou polskou bandu. A ptát se: ‚Co jste to dělali?‘“ rozohnil se Rus. „Vzít Brity, od Rishiho Sunaka pro Borise Johnsona, zatřást s nimi a zeptat se: ‚Co jste to dělali?‘“ zdůraznil.

Moderátor ruské televize se následně zeptal, co zamýšlí Moskva s Pobaltskými státy. Litva, Lotyšsko i Estonsko se profilují jako přední spojenci Ukrajiny. Solovjov ho ale odbyl slovní hříčkou, když spojil slovo „vymírat“ a „emiráty“.

„Ty vůbec nevnímám. To jsou baltské vymíráty,“ uzavřel propagandista.

Tagy:
Evropa propaganda Ukrajina Rusko Olaf Scholz Vladimir Solovjov Boris Pistorius