Po útoku na Kyjev zemřel mladý pár čekající dítě. Rusko je teroristická země, zuří Kličko

Obytná budova v Kyjevě zasažená sebevražedným dronem (17.10. 2022)

Ostřelování Ukrajiny

Mezi pondělními oběťmi úderu ruského bezpilotního letounu na obytnou budovu v centru Kyjeva je mladý pár, který čekal dítě. Na sociální platformě Telegram to uvedl starosta města Vitalij Kličko. Zabitá žena podle něj byla v šestém měsíci. Centrem ukrajinského hlavního města ráno otřáslo několik explozí, podle ukrajinských úřadů útočily ruské drony a zemřeli tři lidé.

„Během pátracích a záchranných operací v obytné budově v centru, kterou zasáhl ruský dron, vytáhli těla tří mrtvých civilistů,“ napsal později Kličko. „Je mezi nimi mladý pár –⁠ muž a jeho žena, kteří čekali dítě. Žena byla v šestém měsíci těhotenství,“ uvedl dále starosta.

„Rusko je teroristická země!“ napsal Kličko. Podle kyjevské městské prokuratury se manželé narodili v roce 1988, napsal zpravodajský web Ukrajinská pravda. O třetí oběti s odvoláním na policii sdělil, že to byla devětapadesátiletá žena.

Kyjevský starosta už dříve na Telegramu napsal, že jeden z ruských dronů, které při zásahu cíle vybuchnou, dnes ráno zaútočil na obytnou budovu v Ševčenkivské čtvrti v centru města. Z trosek budovy se podle ukrajinských úřadů záchranářům podařilo zachránit 19 lidí. Několik z nich skončilo v nemocnici.

Obytný dům je podle agentury Unian zničen a nebude možné ho opravit. Raněným je nyní poskytována lékařská, psychologická a materiální pomoc, uvedla agentura.

Rusko v pondělí podle ukrajinských úřadů podniklo vzdušné údery i na další ukrajinské regiony, mimo jiné na Sumskou a Dněpropetrovskou oblast. Na Kyjev letělo ráno 28 dronů, napsal už dříve Kličko, podle něhož ukrajinské ozbrojené síly většinu těchto strojů sestřelily a centrem města otřáslo pět výbuchů.

Ruské ministerstvo obrany v pondělí podle tiskových agentur uvedlo, že na Ukrajině provedlo útoky na armádní cíle a objekty energetické soustavy.

Tagy: