Pod Hradem pluje „Zemanův člun“. Milion chvilek pro demokracii tak hledá prezidenta

Spolek Milion chvilek pro demokracii se v rámci oslav výročí 17. listopadu rozhodl pro netradiční způsob, jak upozornit na důležitost nadcházejících prezidentských voleb. Na Vltavu pod Pražským hradem nechal ve čtvrtek dopoledne vyplout žlutý člun připomínající plavidlo současného prezidenta Miloše Zemana, ve kterém byl pravidelně zachycován během svých dovolených na Vysočině.

Žlutý člun, který byl spatřen nedaleko Střeleckého ostrova, má k sobě pomocí balónků připevněný velký otazník. Ten má symbolizovat hledání nového prezidenta, které nás čeká v lednu.

„Zvládneme si na Hrad zvolit demokrata? V náročných časech by měly rezonovat hodnoty solidarity, lidskosti a laskavosti. Ty musíme hledat i u prezidenta, který utváří společenskou náladu. Připomeňme si to právě dnes, na 33. výročí dne, kdy náladu ve společnosti zaplavila naděje,“ uvedl spolek Milion chvilek pro demokracii na Twitteru.

Plavidlo záměrně připomíná člun, na kterém dosluhující prezident Miloš Zeman během svých letních dovolených pravidelně brázdil rybník v Novém Veselí, kde se na své chalupě rekreuje.

„Zemanův člun“ se stal terčem vtípků již v minulosti. Například nedávno, kdy se internet bavil fiktivní anexí ruského Královce, se objevila koláž, podle níž měl prezident testovat nové záchranné čluny české baltské flotily.

Tagy: