Náhlá smrt ženy po hádce s přítelem v Praze. Pravdu ukáže pitva, zásah policie popsali svědci

Policisté v Praze vyšetřují podezřelé úmrtí dvaačtyřicetileté ženy. Té se mělo zastavit srdce po hádce s přítelem. Přivolaní záchranáři už jí pomoci nedokázali. Muže policisté z místa odvedli v poutech. Obviněn ale zatím nebyl – o dalším postupu vyšetřovatelů rozhodne pitva.

Prostranství před panelovým domem ve Sládkovičově ulici v Praze v neděli večer zaplnily vozy záchranné služby a policistů. „Bylo tady asi pět aut,“ uvedl jeden z místních. „Našli tam prý nějakou mrtvou paní v desátém patře,“ doplnil další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když se láska změní v nenávist. Vrahů mezi milenci mi bylo až líto, říká elitní kriminalista

Důvodem prvotního zásahu byl kolaps dvaačtyřicetileté ženy. Když svědci volali na tísňovou linku, měla být už v bezvědomí. „Operátorka společně se svědky prováděla resuscitaci. Záchranáři pak o život ženy bojovali 45 minut. Podali dva defibrilační výboje, jejich snaha ale nebyla úspěšná,“ upřesnila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„K úmrtí mělo dojít po předchozí rozepři mezi partnery. Zda-li hádka měla vliv na úmrtí ženy, nám má osvětlit nařízená soudní pitva, na jejíž výsledky v současné době čekáme,“ upřesnil policejní mluvčí Jan Daněk.

Jelikož okolnosti smrti ženy byly podezřelé, policisté zadrželi jejího přítele. Noc strávil v cele předběžného zadržení. „Já sem nic neslyšela. To by musel někdo křičet na chodbě, abych to přes tři patra zaslechla,“ popsala jedna z obyvatelek domu. Ještě v pondělí dopoledne na místě stále parkovalo policejní vozidlo.

Vyšetřovatelé nejspíš vyslýchají sousedy a zjišťují další okolnosti ženiny smrti. Klíčem k vyřešení celého případu ale bude nařízená pitva. Ta nejspíš rozhodne i o dalším osudu zadrženého muže. Pokud pitva skutečně ukáže, že žena zemřela násilnou smrtí, dá se předpokládat, že vyšetřovatelé jejího přítele obviní buď z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti, nebo z vraždy. V opačném případě zadrženého okamžitě propustí.

Tagy: