Podvodnice vylákala z dívek přes 260 tisíc korun. Důvěru si získávala pomocí nahraného slibu

Podvodnice vylákala z patnácti mladých žen přes 260 tisíc korun.

Podvodnice z hlavního nádraží

Půjčte mi peníze, potřebuji se dostat s dětmi na Slovensko. Na tuhle smyšlenou historku lstivé šestadvacetileté podvodnice naletělo nejméně 15 mladých žen. Od nich se jí povedlo nenávratně vylákat přes 260 tisíc korun. Oběti si vybírala na hlavním nádraží v Praze a Olomouci. Je ale možné, že napálila daleko více lidí, a právě s nimi teď potřebují mluvit detektivové. „Finanční hotovost si v některých případech nechávala posílat i na účet,“ uvedli pro CNN Prima NEWS policisté.

„Dne 29. 6. čestně prohlašuji, že jsem si tady od slečny půjčila víc peněz v hotovosti s tím, že ty peníze zítra vrátím na účet půjčující. Budu jí posílat dva a půl tisíce navíc z mojí dobrý vůle za to, že chci, za pomoc. A budu to posílat v 8:30 minut okamžitou platbou na účet, tím se tedy zavazuji, že tohle čestné prohlášení dodržím a čestně penízky vrátím,“ slibuje žena na videu.

Tomu měla předcházet smyšlená historka, kdy podvodnice tvrdila, že potřebuje půjčit peníze, aby se dostala s dětmi na Slovenko. Důvěru obětí pak získávala právě tímto videem.

„Z poškozených následně vymámila finanční hotovost. A v některých případech si nechávala peníze posílat na účet,“ uvedli pro CNN Prima NEWS kriminalisté. Nutno navíc dodat, že nešlo ani o její účet, ale o konta příbuzných. Bála se totiž, že by o peníze přišla, protože čelí několika exekucím.

Podvodnice úřadovala na hlavním nádraží v Praze a v Olomouci. Obalamutit se jí povedlo celkem 15 žen. „Poškozené byly zejména dívky do 21 let. Celková škoda na finančních prostředcích je 267 tisíc korun,“ doplnili kriminalisté.

Podle advokáta Jana Černého se dá video považovat za prokazatelnou smlouvu o půjčce, a je proto i vymahatelná. „Vzhledem k jejím exekucím nejspíš ale může většina poškozených na návratnost půjčených peněz zapomenout,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Touto cestou se kriminalisté obracejí na další poškozené, kteří v dobré víře chtěli ženě pomoct půjčením peněz, ale zpět už je nedostali, aby kontaktovali linku 158 nebo navštívili jakoukoli pražskou služebnu.

Šestadvacetiletá podvodnice je už ve vězeňské cele, kde si odpykává trest za krádeže. Nejspíš se jí tak pobyt za mřížemi o několik let prodlouží.

SLEDUJTE: Podvodnice se svěcenou vodou. Žena z Ostravy si od údajné vědmy koupila svěcenou vodu za 100 tisíc

Tagy: