Podvodník se vydává za manažera Ztraceného. Lákal dívku na casting do zahraničí

Zpěvák Marek Ztracený apeluje na fanoušky, aby byli na sociálních sítích obezřetní. Podvodník se totiž vydával za muzikantova manažera a snažil se jednu z jeho fanynek nalákat na smyšlený casting do zahraniční. Případem se zabývá policie. Na případ upozornil deník Blesk.

Již v minulosti se někteří šejdíři snažili vydělat na úspěchu Ztraceného, když například na jeho koncerty prodávali falešné lístky, jak informoval server CNN Prima NEWS. Nyní jsou ale v ohrožení jeho fanynky. Mladou dívku se snažil podvodník vydávající se za zpěvákova manažera přesvědčit, aby vycestovala na Slovensko za účelem castingu.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda populárního sitcomu skončila za mřížemi. Opilý herec ztropil skandál kvůli chipsům

„Naštěstí mladá dívka kontaktovala mou skutečnou manažerku s tím, že si chce pozvání do zahraničí ověřit. Že jsem se rozhodl jí pomoc v kariéře, protože je začínající zpěvačka,“ cituje zpěváka deník Blesk.

Muzikantův tým zprvu vůbec nechápal, o čem fanynka mluví. „Zeptali jsme se, co má na mysli, a ona popsala, jak jí můj manažer slibuje, že jsem se jí rozhodl pomoci a on to má vše zařídit,“ vysvětlil zpěvák.

„V ten moment jsem zalarmoval policii, která okamžitě začala jednat,“ pokračoval. Naštěstí se vše zarazilo dřív, než mladá dívka odcestovala na smyšlený casting. Hudebníka to ale ani tak pochopitelně nenechalo chladným. „Vůbec nechci domyslet, co se jí mohlo stát,“ děsil se Ztracený, kterého už roky zastupuje manažerka Simona Krajczy.

Podvodník naléhal

„Falešný manažer na mladou ženu dokonce neustále naléhal, že má přijet na Slovensko kvůli castingu do nového muzikálu, který údajně chystám. Že to musí být co nejdřív, jinak bude mít údajný manažer u svého šéfa obrovský průšvih. Nic takového jsem nikde nezmínil ani neplánuji,“ uvedl populární písničkář.

Policie zpěvákovi potvrdila, že nahlásit celou záležitost bylo důležité a rozhodně se nejednalo o nevinný vtípek.

„Nemusí jít o ojedinělý případ. Je možné, že se pachatel dopustil již v minulosti podobné trestné činnosti. Pokud se někomu něco podobného stalo, ať se neváhá obrátit na linku 158 nebo nejbližší služebnu Policie ČR,“ vyzývají strážci zákona.

K varovaní se připojuje i samotný hudebník. „Všechny prosím, dávejte na sebe pozor a nevěřte podvodníkům na sociálních sítích. Je jich tam opravdu hodně,“ upozornil Ztracený.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marek Ztracený vzpomínal na Hanu Zagorovou

Tagy: