Při prodeji papuček ji okradli o úspory. Mamince postižené Anetky pomohli i diváci Primy

Diváci televize Prima se rozhodli poškozené rodině pomoci.

Diváci Primy pomáhají okradené ženě

Příběh maminky postižené dívky z Blanenska, která se stala obětí podvodníka, diváky Primy a CNN Prima NEWS chytl za srdce. Paní Martina při prodeji obuvi na internetu přišla o veškeré úspory a ze dne na den zůstala bez peněz. Smutný osud rodiny vzbudil velkou solidaritu mezi policisty i hasiči. A s pomocí dlouho neotáleli ani diváci.

Martina Bělehrádková z Letovic na Blanensku „naletěla“ před několika týdny internetovým podvodníkům. „Dala jsem na Marketplace po dceři papučky na prodej a okamžitě do pěti minut se mi ozvali, teď už vím, podvodníci. Jestli by mohli zaplatit předem přes Zásilkovnu – byla to však falešná Zásilkovna. Ale dala jsem jim bankovní údaje, všechno jsem odklikala a peníze byly pryč,“ líčila redakci.

Neznámý pachatel si během vteřiny přišel na víc než 11 tisíc korun a nebýt finanční sbírky policistů a hasičů z Blanenska, čekaly by maminku postižené Anetky krušné časy. Osud rodiny nezůstal lhostejný ani vám divákům televize Prima.

ČTĚTE TAKÉ: Češi jsou extrémně štědří, pomáhat je baví. Ještě ale máme co dohánět, říká šéf Znesnáze21

„Jsem dvojnásobná babička a příští týden čekáme další vnoučátko, takže vím, kolik to v dnešní době stojí peněz. Proto mi bylo líto, že dokáže paní někdo okrást o hloupé papučky. Jediné, co můžu udělat, je poslat paní nějakou penízku,“ líčila redakci divačka Martina Golová.

Je to neuvěřitelné, říká maminka

Celodenní starost o dceru neumožňuje mamince pracovat, a je tak plně odkázána na sociální dávky. Bez nich by měla velký problém pokrýt veškeré náklady. „Anetka má nejraději zvukové hračky, plyšáky a knížky. Co se jídla týče, tak kupujeme přesnídávky a kojeneckou výživu. Je to neuvěřitelný, že v dnešní nelehké době lidi dokážou nezištně pomáhat. Je to hezké a moc jim za to děkujeme,“ vzkázala maminka.

Finanční nebo materiální pomoc pro maminku s postiženou dcerou lze posílat přes letovickou radnici. Adresa je – Město Letovice, Městský úřad, Masarykovo náměstí 210/19, 679 61 Letovice.

Tagy: