Podvodník evropského formátu, tepou koaliční politici Babiše za údajné praní špinavých peněz

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš poskytl rozhovor webu CNN Prima NEWS. Rozpovídal se o současné krizi, svém zdravotním stavu i možné prezidentské kandidatuře.

Andrej Babiš se dostal do hledáčku francouzské justice

Předběžné vyšetřování bývalého premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše ve Francii pro podezření z praní špinavých peněz a daňových úniků je podle výroků politiků vládních stran ostudou Česka v zahraničí. Poukazují také na Babišovy domácí kauzy. Vyplývá to z jejich pátečních příspěvků na sociálních sítích.

Francouzský Soud pro vyšetřování závažné trestné činnosti podle zjištění novinářů zkoumá podmínky nabytí vily v Mougins na jihu Francie a vyšetřování zahájil v únoru. Babiš v pátek zopakoval, že veškeré nákupy nemovitostí ve Francii se uskutečnily v souladu se zákony. Detaily o vyšetřování nezná, informaci má z médií. Nákupem se podle Deníku N zabývala i česká policie, případ ale odložila.

„Neuvěřitelné, Andrej Babiš – člověk, který dokáže lidem do očí lhát, jak se o ně postará. Andrej Babiš o pár kilometrů dál – podvodník evropského formátu, který nikdy nebude mít dost. Čapí hnízdo je jen kapka v moři,“ glosoval informace francouzského deníku Le Monde na Twitteru místopředseda vlády a předseda lidovců Marian Jurečka.

Předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová poznamenala na Twitteru, že Babiše stíhá jedna kauza za druhou a není schopen vyvodit politickou odpovědnost. „Naštěstí už nás nereprezentuje ve světě. Teď můžeme čekat, kdy vystoupí politici ANO a za styky s vyšetřovaným rezignují na své funkce. Jejich pohoršení se ale zásadně týká jen druhých,“ uvedla.

„Je to kampaň. Už i ve Francii! Andrej Babiš dělá jenom ostudu. Naštěstí má dnes už Česká republika správného premiéra,“ stojí na twitterovém účtu občanských demokratů. „Konečně politik, o němž píšou světová média. Bohužel je to v souvislosti s vyšetřováním pro podezření ze spáchání trestného činu praní špinavých peněz,“ uvedl senátor Pavel Fischer.

Tagy: