Pozor na podvodníka. Tvrdí, že je z ministerstva a nabízí prášek proti koronaviru

Pozor na podvodníka na Liberecku

Na Liberecku řádí podvodník. Coby podomní prodejce nabízí prací prášek, který podle něj zaručeně hubí koronavirus. Muž se přitom zaštiťuje ministerstvem zdravotnictví i premiérem Andrejem Babišem (ANO). Reportér CNN Prima NEWS mluvil s lidmi, kteří s ním mají osobní zkušenost.

Do Heřmanic na Liberecku vyrazil podomní prodejce pracích prášků se speciální nabídkou. „Představil se, že je z ministerstva zdravotnictví a že nám chce nabídnout prášek na praní, že to je proti koronaviru a že na to jsou dotace od Babiše,“ sdělila obyvatelka Jaromíra Zadáková. „Že to je dárek od státu. To jsem vůbec nepochopila, jak to může být dárek od státu,“ dodala Soňa Maršounová.

„Kolem padesáti let, prošedivělý, stříbrné vozidlo,“ popsal podvodníka místostarosta Heřmanic Martin Hubený. „Působil prý velmi seriózně. V několika případech lidi skutečně přesvědčil,“ stěžuje si místostarosta. „Je to opravdu na covid, pro malé děti, ekologické do čističek. A já hloupá jsem se nechala nachytat,“ uvedla Jana Stupková.

Prášek navíc špatně pere

Paní Stupková si za 500 korun koupila osmikilové balení pracího prášku, který neobsahuje žádnou složku, která by ničila viry. Podle ní má navíc podstatnou vadu –⁠ údajně nerozpouští špínu. „Jsme vyprali jednu várku, vůbec nic nepustilo,“ řekla.

„Lidé celkově by možná udělali pro svoji ochranu cokoliv, takže zneužívá této situace k nějakému vlastnímu obohacování,“ dodal starosta Heřmanic Vladimír Stříbrný. Celou věc už začala prověřovat i policie, kterou upozornila místní radnice. Nikdo z lidí, kteří si prací prášek koupili, se ale zatím na policisty neobrátil.

Tagy: