Podzimní počasí o víkendu nezmizí. Mírné oteplení přinese až nástup dětí do škol

Studená fronta nad Českem převládá a oteplení přijde jen mírné, navíc až v polovině příštího týdne. Teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 15 až 19 °C. Český hydrometeorologický ústav také předpovídá vydatný déšť, ojediněle se objeví i bouřky.

„V pátek bude oblačno až zataženo, během dne proměnlivá, převážně velká oblačnost a občas déšť nebo přeháňky,“ předpovídají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Odpoledne se ojediněle mohou objevit i bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C.

Sobota bude zatažená, místy se na většině území vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. „Ojediněle se objeví i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty pak kolem 15 až 19 °C,“ uvádí ČHMÚ.

neděli bude počasí nadále podobné. Bude oblačno až zataženo, opět se podle meteorologů může objevit déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 11 až 7 °C, nejvyšší denní pak mezi 14 až 18 °C.

Pondělí bude oblačné až zatažené, na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty pak 15 až 19 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

I v úterý bude oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty dosáhnou 13 až 9 °C, denní teploty pak 14 až 18 °C.

V následujících dnech by se konečně mohla rtuť teploměrů vyšplhat nad 20 °C. Nadále bude ale oblačno až zataženo a dál musíme počítat s deštěm.

Tagy: