Pohlreichova návštěva na Táborsku zanechala stopu. U Tří kytar mají novou kuchyň i menu

Michaela Švejdová
Michaela Švejdová
  • 18. říj 2025, 08:59

  • Ve čtvrtek večer jste mohli vidět nový díl oblíbené kuchařské reality show Zdeňka Pohlreicha. Vyrazil do restaurace U Třech kytar na Táborsku. Šéfkuchař tady objevil nejeden problém, a to hlavně v kuchyni. Náš štáb zjišťoval, jestli si manželé vzali jeho rady k srdci.

    Restauraci U Třech kytar v jihočeských Košicích Zdeněk navštívil zhruba před rokem. Na místo redakce CNN Prima NEWS nyní vyrazila zjistit, jestli si manželé vzali rady šéfa k srdci.

    ČTĚTE TAKÉ: Návrat na Čertovku s Ano, šéfe!. Ze 120 položek na menu zbylo osmnáct, reakce jsou smíšené

    „Musím vám říct, že ty plesnivý zdi ve mně nevzbuzují vůbec žádný nadšení. Kamaráde, je to tady nějaký až moc upatlaný. To je ošklivá kuchyň teda, hoši,“ stěžoval si před rokem slavný kuchař. Nejzásadnější změny v restauraci proto nastaly právě v kuchyni. Manželé si předělali pracovní plochu. Starý nefunkční sporák nahradil zbrusu nový nerezový stůl.

    „Snažíme se tu udržovat pořádek a dělat to co nejjednodušeji. Furt ale poctivě,“ sdělil provozovatel restaurace Michal Šimík.

    Změna jídelního lístku

    Úpravou prošel také jídelní lístek, který původně nabízel sedm různých velikostí burgerů. „Ty si jako objednáš giga burger, ve kterým je kilo masa. Proč bys to jako udělal?“ rýpl si při natáčení do kuchaře Pohlreich. Restaurace tak přistoupila ke kompromisu. „Ubrali jsme 2 velikosti burgerů. Ten giga burger jsme samozřejmě nechali, ten funguje vlastně jakoby dort,“ vysvětlil Šimík.

    Manželům prý natáčení zásadně pomohlo. Nálepka Zdeňka Pohlreicha je dodnes motivací. „Vzpomínáme na to s nadšením. Manžel z toho trošku deprese měl, ale mě to hrozně bavilo,“ poznamenala provozovatelka restaurace Zuzana Šimíková.

    MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ano, šéfe! na Karlovarsku. Natáčení si bistro pochvaluje. Majitelé vědí, s kým se rozloučit