Drsný útok žáků základní školy. Učitel děti napomenul kvůli motorkám, zlomily mu ruku

Studenti základní školy pronásledovali učitele, zlomili mu ruku

CNN_Zahraničí: 2022-02-14 - Studenti základní školy pronásledovali učitele, zlomili mu ruku

Dramatická honička se odehrála na půdě základní školy v americkém Houstonu. Žáci tam pronásledovali kantora, který je údajně upozornil, aby nejezdili po prostranství školy na terénních motorkách. Když ho dostihli, srazili ho k zemi. Učitel skončil se zlomenou rukou.

Dětem, které na učitele zaútočily, bylo maximálně 13 let. „Překvapilo mě, že nikdo nic neudělal. Vždyť  šlo o děti ze základní školy,“ uvedl student Langham Creek. K incidentu došlo během výuky baseballu. Žáci učitele tělocviku Michaela Shotta napadli, protože jim zakázal jezdit po prostorách školy na terénních motorkách. Jeden z výtržníků natočil celý incident na mobil a záznam dal na sociální síť.

„Michael se má dobře a je doma, ale má zlomenou ruku. Stalo se mu to, protože dělal svou práci. Zastavil děti na motorce. Nejdřív šlo jen o jedno dítě, pak se ale vrátily i ostatní, kterým se nelíbilo, že je zastavil,“ přiblížila situaci matka napadeného učitele.

Čtyři studenti, kteří byli zapojení do útoku, už jsou ve vazbě. V dopisech, které okresní úředníci poslali rodinám, stojí, že studenti budou potrestáni podle školního řádu. Zda budou čelit obvinění z napadení, zatím není jasné.

Tagy: