Vyšetřování vraždy v žižkovské hospodě: Útočník míří do vazby, policie se obává jeho útěku

Kriminalisté obvinili z vraždy pětačtyřicetiletého muže, který v sobotu po rozepři bodl a usmrtil stejně starého muže v restauraci na pražském Žižkově.

Soud poslal do vazby útočníka ze Žižkova

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy v Hartigově ulici na pražském Žižkově. Důvodem je obava, aby se nepokusil prchnout před spravedlností. Dva muži se v jednom z barů pohádali a následně jeden z nich zaútočil na druhého nožem. Napadený nakonec svým zraněním podlehl. Obviněnému nyní hrozí až 18 let vězení.

K události došlo v sobotu. Muži spolu nejprve popíjeli, nicméně poté se začali dohadovat. Předmětem hádky měla být podle informací Krimi zpráv žena. „Jeden z mužů pak měl vytáhnout prý opravdu dlouhý nůž a zaútočil na svého soka v lásce. Měl ho bodnout do hrudníku,“ popsal ve vysílání CNN Prima NEWS reportér Matěj Rychlý.

ČTĚTE TAKÉ: Zamotaný případ z Prešova. Mladý herec měl zavraždit partnera, obhájce napadá postup policie

Útočník si hned po činu uvědomil, čeho se dopustil a napadenému muži měl poskytnout první pomoc. Zachránit ho už ale nedokázali ani přivolaní zdravotničtí záchranáři.

„Kriminalisté čin zpočátku klasifikovali jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, ale po provedeném šetření vyplynuly na povrch skutečnosti, kvůli kterým případ překlasifikovali na vraždu,“ uvedla policie v neděli. V pondělí došlo k uvalení vazby, mohl by se podle nich pokusit uprchnout spravedlnosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisté nedávno vyšetřovali také vraždu v Ústí nad Labem

Tagy: