Zamotaný případ z Prešova. Mladý herec měl zavraždit partnera, obhájce napadá postup policie

Muž z Prešova obžalovaný z vraždy

Vraždil mladý herec

Případem vraždy mladého muže na sídlišti v Prešově se zabývá tamní soud. Pitva prokázala mnohočetná zranění, která způsobila masivní vnitřní krvácení. Obžalován je partner mrtvého muže. Vinu odmítá a jeho obhájce upozorňuje na nedostatečné vyšetřování.

Ke smrti 29letého Michala z Nitry došlo letos v lednu v bytě v pátém patře. Lékaři během pitvy odhalili mnohočetná zranění a policie poté začala případ vyšetřovat jako trestný čin zabití.

Obviněn byl partner mrtvého, který prý svou oběť nechával bydlet v bytě své matky. Vinu za jeho smrt ale odmítá. V osudný den byl údajně u zubaře. Při výpovědi vzpomínal, že potom popíjeli s jeho matkou, do postele šel ale jako první, zatímco Michal s ní zůstal. Ráno se probudil a zjistil, že jeho partner těžce dýchá. „Nemohl dýchat. Křičel,“ popsal obžalovaný Martin, který se podle TV JOJ živí jako herec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obětí se zbavoval v mlýnku na maso. Brutální vrah Horvát se vysmíval soudu hlasitým pšoukáním

Obžaloba mladíka viní z toho, že svého přítele zabil. Pokud mu soud prokáže vinu, hrozí mu sedm až deset let vězení. Podle obžaloby ho měl opakovaně udeřit pěstí, čímž mu způsobil několik zranění a zlomenin. To mělo za následek masivní krvácení a následnou smrt mladého muže.

Obžalovaný u soudu přiznal, že spolu žili sedm let a měli spolu intimní vztah. Onoho rána se mu prý snažil pomoci. Přivolal záchranáře a podle pokynů poskytl první pomoc, včetně masáže srdce. Zda mu tehdy mohla být zlomena žebra, je otázka, na kterou by podle obhajoby měli odpovědět znalci. „Bylo mi řečeno, abych mu stlačil hrudník na sedm centimetrů a pak mu dal dva vdechy,“ popsal obžalovaný.

Jeho obhájce ve čtvrtek u soudu ale tvrdil, že policie ani nevyšetřovala jeho matku, která je už nyní po smrti, ani nezkoumala, zda zesnulý Michal neodešel z bytu a nezpůsobil si zranění jinde. Poukázal také na to, že zesnulý měl v krvi značné množství alkoholu, což mohlo způsobit nekoordinované pohyby a případně i pády. Matka obžalovaného mu prý po smrti jeho kamaráda navíc řekla, že ten večer, když spolu popíjeli, také upadl.

Tagy: