Policejní honička s varovnými výstřely. Řidiči hrozí až dva roky za mřížemi

Řidič nechtěl zastavit. Zaznělo i několik varovných výstřelů

Osmadvacetiletý řidič překročil rychlost v obci na Trutnovsku a upozornil na sebe hlídku dálniční policie. Místo toho aby zastavil, rozhodl se ujíždět. Dokonce musely zaznít i varovné výstřely. Šoférovi nyní hrozí dva roky za mřížemi.

Řidič černé Škodovky na sebe upozornil dálniční policisty z Jaroměře, když je v obci Klášterská Lhota rychle předjel. Naměřili mu 78 kilometrů za hodinu. Muž následně nereagoval na výzvy k zastavení a naopak zrychlil.

„Asi po 400 metrech znenadání zastavil na kraji komunikace a z vozu vystoupil spolujezdec. Policisté tedy opustili vůz a chtěli řidiče zkontrolovat. On před nimi začal opět ujíždět k obci Hostinné. „Svou rychlou a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, a když vjel na polní cestu a i nadále nereagoval výzev k zastavení, policisté opakovaně použili donucovací prostředek – varovný výstřel,“ sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Až dva roky za mřížemi

Ani výstřely řidiče nezastavily, nakonec nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci do sněhu, kde uvázl. Šofér se však odmítal vzdát a dal se na útěk. Po chvíli ho policisté dopadli, pod hrozbou namířenou zbraní spoutali a zadrželi.

„Následně provedenou lustrací policisté zjistili, že osmadvacetiletému muži byl ve třech případech vysloven zákaz řízení motorových vozidel s výkonem až do října roku 2022, což však zjevně bral na lehkou váhu,“ uvedla Pižlová s tím, že řidič sice nebyl pod vlivem alkoholu, nicméně test na psychotropní látky měl pozitivní.

V případě prokázání viny šoférovi hrozí až dva roky ve vězení.

Tagy:
Policie ČR vězení muž policejní honička dálniční policie řidič Královéhradecký kraj Jaroměř varovný výstřel okres Trutnov ŠKODA AUTO a.s. Klášterská Lhota