Požár kamionu uzavřel na 15 hodin Lochkovský tunel. Doprava v Praze kolabovala

Požár v Lochkovském tunelu

Požár v Lochkovském tunelu

Lochkovský tunel na Pražském okruhu byl ve středu zhruba 15 hodin uzavřený ve směru k letišti. Po půlnoci tam hořel kamion s potravinami. Uzavření tunelu způsobovalo dopravní komplikace na objízdných trasách, jako je Jižní spojka nebo Vídeňská ulice. Tvořily se tam kolony. Provoz v tunelu byl obnoven kolem 15:00, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podle dopoledních informací Pražské integrované dopravy na Twitteru stály autobusy MHD v kolonách, cestující tak měli počítat se zpožděním. Kolony se vytvořily ve Strakonické, na Barrandovském mostě, Jižní spojce, v Modřanské ulici a ve Vídeňské.

„Zpoždění autobusů zatím nepřesahuje 15 minut. Nejhůře je na tom však linka 125 směrem na Smíchov, která nabírá zpoždění až 30 minut,“ uvedl PID dopoledne.

Kabina kamionu začala hořet kolem půlnoci, později se požár rozšířil i do izolace návěsu. Zasažená izolace a vyhledávání ohnisek hasiče zaměstnaly na několik dalších hodin, během kterých se na místě vystřídalo dalších šest stanic. Bylo potřeba rozebrat konstrukci a vyložit potraviny, které kamion převážel.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl sdělil, že požár byl tak intenzivní, že v tunelu poškodil jednu kameru. Záběry se ale překrývají, tunel je možné zprovoznit i bez ní. Před obnovením provozu bylo podle Rýdla nutné zkontrolovat funkčnost všech technologií v tunelu, odklízela se také zmrzlá voda po zásahu hasičů.

„Nejvíc zabrat nám nedává ani tolik odklízení vraku náklaďáku jako spíš tuny rozježděného kiwi všude v tunelu,“ popsal dopoledne Rýdl redakci CNN Prima NEWS.

Původně byl Pražský okruh v místě požáru zavřen kompletně, před třetí hodinou ranní se podařilo směr na D1 zprůjezdnit. Po páté hodině specializovaná firma kamion z tunelu vytáhla a začaly likvidační práce. Hasiči museli při likvidaci požáru pracovat v dýchací technice a na návěs kamionu použili i zařízení Cobra určené k prořezávání různých materiálů. Na místě byla i chemická služba z Petřin kvůli výměně tlakových lahví v dýchacích přístrojích hasičů.

Tagy: