Policejní honička skončila bouračkou, řidič z auta vyskočil a policistům uplaval

Řidič policistům uplaval

Středočeští policisté pátrají po muži, který ujel obecním policistům z Vestce. Řidiče nezastavila ani nehoda, při které naboural. Následně totiž ze svého luxusního auta vyběhl a skočil do ledové Vltavy, kterou přeplaval. Strážníci už jen přihlíželi, jak na druhé straně řeky vylezl a kamsi zmizel.

Co řidiče k tak podivnému chování vedlo, je zatím záhadou. Prohřešek, kterého se dopustil, nebyl totiž až tak závažný. Ve Vraném nad Vltavou mu strážníci obecní police na čtyřicítce naměřili šedesátikilometrovou rychlost, a proto ho chtěli zastavit.

„V pátek před 17. hodinou jsme obdrželi od strážníků z obecní policie z Vestce oznámení o tom, že změřili rychlost vozidlu, jehož řidič nerespektoval výzvy k zastavení a začal jim ujíždět,“ vypráví mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Podle informací CNN Prima NEWS měl řidič auta ujíždět až dvousetkilometrovou rychlostí a snažil se strážníky za každou cenu setřást. Zběsilá honička skončila po několika kilometrech ve středočeských Měchenicích, kde naboural do mobilního značení. Jeho touha uprchnout strážníkům ale byla nezlomná.

Z místa nehody utekl

Z místa nehody utekl, přeskočil svodidla, skočil do Vltavy a přeplaval na druhý břeh. Než se mu to podařilo, byl v ledové vodě zhruba dvacet minut. Strážníci, kteří si na místo ihned přivolali posily, ho ještě zahlédli, jak leze z vody ven. Nepomohlo jim ani to, že si půjčili loďku. Muž jim zmizel.

„Naše hlídky společně se strážníky po muži pátrali a stále pátrají, ale doposud se ho nepodařilo najít,“ doplňuje Richterová. Co muže vedlo k takovému zběsilému úprku, není jasné. Za překročení rychlosti mu mohla hrozit pokuta.

Důvodů ovšem může být hned několik. Třeba byl opilý, řídil pod vlivem drog nebo nemá řidičský průkaz. Může jít ale také o člověka, po kterém policisté pátrají kvůli nějakému trestnému činu. Podle našich informací auto nebylo kradené. Má být firemní a policisté zjišťují, kdo ho řídil.

Není to přitom poprvé, co se řidiči snažili před policisty uplavat. Letos v dubnu projelo auto stanem plným samoobslužných automatů, které zdemolovalo. Řidič pak utíkal k nedaleké řece Ohři, kterou přeplaval. Poté ale nepochopitelně skočil do řeky zpět, znovu ji přeplaval a utíkal se schovat mezi přilehlé panelové domy, kde ho policisté zadrželi.

I v Praze tahali policisté řidiče z Vltavy, ten ale nejprve se svou motorkou vyprovokoval dvě honičky. Když byl dostižen poprvé, policisté mu sebrali řidičský průkaz, jenže znovu sedl na motorku a chtěl odjet. Druhá honička skončila u Národního divadla, kde policisté před motorkářem zabrzdili. Jeho reakci ovšem nejspíše zpomalil alkohol, řidič naboural do auta policistů a skončil na jeho střeše.

Poté se mladík zvedl a přeskočil zábradlí u Vltavy. Snažil se před policisty uplavat, v ledové vodě se ale začal topit a byl rád, když ho policisté vylovili poté, co se z posledních sil držel bójky.

Tagy: