Muž v Německu postřelil několik lidí, dva z nich bojují o život. Policie podezřelého dopadla

Policie v Porúří pátrá po útočníkovi, který postřelil čtyři lidi

Západoněmeckým městem Hagen otřásla střelba

Policie v Porúří na západě Německa pátrala po útočníkovi, který v sobotu dopoledne na dvou místech ve městě Hagen postřelil čtyři lidi, informovala agentura DPA. Dva z napadených jsou v ohrožení života. Muže dopadla policie v neděli odpoledne. Dopadení 34letého útočníka v blízkosti Hagenu potvrdil podle agentury DPA mluvčí dortmundské policie.

Útočník nejdříve střílel ve víceposchoďovém domě a vážně zranil jednoho člověka. Podle deníku Bild šlo o těhotnou manželku pachatele, kterou střelil do hlavy. Potom muž přejel autem do asi dva kilometry vzdáleného kadeřnictví, kde postřelil další tři lidi. Všichni postřelení mají vážná zranění. Dva z napadených jsou v ohrožení života.

ČTĚTE TAKÉ: Postřelil premiéra Fica, z manželky je štvaná zvěř. Prozradila, co jí atentátník napsal z cely

Po útočníkovi pátral velký počet policistů, kteří pročesávali i přilehlý les. Právě tam podle svědka utekl. V akci byli i policejní psi, drony a vrtulník. Úřady obyvatele vyzvaly, aby se místu vyhýbali. V neděli odpoledne oznámila německá policie na síti X, že zatkla muže, který odpovídá popisu pachatele. Údajně nekladl odpor. Další vyšetřování probíhá.

Nejmenovaný policista řekl, že motivem činu byl zřejmě konflikt v rodině.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Přišel borec a střílel, líčí svědci hrůzu v ostravské nemocnici. Šlo o hypochondrii?

Tagy: