Policie dopadla muže, který poškodil auta kladenským lékařům. Nedali mi léky, vysvětloval

Policejní vůz

Policie dopadla vandala

Policisté mají muže, který koncem listopadu poničil auta zdravotníků v kladenské nemocnici. K jeho dopadení přispěla souhra náhod, muž o svém činu řekl strážníkům, kteří mu chtěli zkontrolovat doklady. Na policii vypověděl, že nešlo o cílený útok na zdravotníky. Rozčílilo ho, že nedostal léky. Kriminalisté muže obvinili z poškození cizí věci, za což mu hrozí až rok vězení, uvedla ve středu na webu policejní mluvčí Michaela Richterová.

Případ se stal 28. listopadu. Policisté přijali oznámení o poškození šesti vozidel parkujících v areálu kladenské nemocnice. Auta měla propíchnuté pneumatiky, uražená zrcátka a poškrábaný lak. Policisté získali kamerové záznamy z nemocnice, na nichž byl pachatel zachycen při činu. Měly však špatnou kvalitu. Na záznamu z nedaleké benzinové stanice bylo podezřelého možné rozpoznat lépe. Po zveřejnění záznamu v médiích policisté přijali několik poznatků k možnému pachateli.

Nejvíce jim však pomohlo oznámení obyvatele bytového domu, který v neděli po půlnoci nahlásil na městskou policii pohyb cizího člověka v domě. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti. On řekl, že doklady nemá a že se po něm nejspíš pátrá, protože poškodil auta v kladenské nemocnici. Strážníci následně muže předali policistům.

„Muž ke svému protiprávnímu jednání při výslechu uvedl, že se nejednalo o cílený útok na zdravotníky, neboť nevěděl, že se jedná o jejich vozidla, ale jednal tak z toho důvodu, že byl v tu dobu rozčílený, protože nedostal jím požadované léky,“ uvedla Richterová.

Hejtmanka Petra Pecková (STAN) a krajský radní Pavel Pavlík (ODS) případ už dříve odsoudili, stejně jako další výpady proti zdravotníkům. Pavlík uvedl, že zatímco při loňské vlně koronaviru lidé pekli zdravotníkům cukroví a nosili jim ovoce, dnes personál nemocnic musí čelit agresivnímu chování. Připomněl i incident v benešovské nemocnici, při němž pacient ohrožoval zdravotníky nožem a střelnou zbraní. Zdravotníkům se podařilo z ordinace utéct, muže na ambulanci zamkli a zavolali na linku 158. Policisté pak muže zadrželi. Při události nebyl nikdo zraněn. Policisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky vězení. Soud ho poslal do vazby.

Tagy: