Propíchané gumy a ukopaná zrcátka. Vandal poničil auta zdravotníků z kladenské nemocnice

Sanitka

Prořezané gumy v nemocnici

Zdravotníkům z kladenské nemocnice neznámý vandal poničil auta. Některým propíchal gumy, jiným zase ukopl zrcátka. Nemocnice má informace o jedenácti poškozených vozech. Po pachateli teď pátrají policisté. Jeho motiv je nejasný.

„Dávejte si pozor, i když to dost dobře nejde. Po noční dnes ráno překvapení v podobě dvou prázdných gum. Teď už vím, že schválně z boku propíchnutých.“ Takto si na sociální síti postěžovala jedna ze zdravotnic poté, co našla své auto s propíchanými pneumatikami. Vandal se ale nezastavil jen u jejího vozu.

„Napočítali jsme jich jedenáct. Došlo k propíchání pneumatik, k ukopnutí zrcátek a snad mělo dojít k poškrábání aut,“ popsala mluvčí Oblastní nemocnice Kladno Barbora Pittnerová.

Pachateli hrozí až rok vězení

Škoda, kterou na vozech neznámý vandal v noci z neděle na pondělí způsobil, se pohybuje v desítkách tisíc korun. Proč to udělal, není zatím jasné. „Doufám, že to byl útok jen nějakého náhodného vandala a že to nebyl útok cílený na zdravotníky,“ dodala Pittnerová.

Zatímco během první vlny pandemie byli zdravotníci za hrdiny, teď jsou často terčem agresivních útoků.

Areál nemocnice je snímán několika kamerami. Pro policisty by tedy dopadení vandala nemuselo být zas tak těžké. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření spáchání trestního činu poškození cizí věci. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až rok za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policisté teď vyzývají i možné svědky řádění vandala, ať se jim přihlásí na lince 158.

Tagy: