Známý český aktivista prosí o pomoc, zmizel mu bratr. Poleščuk poslal smutný vzkaz

Policie hledá 26letého Alexeje Poleščuka z Náchodska, který měl ve středu večer nebo ve čtvrtek ráno odejít ze svého bydliště ve Zdoňově u Teplic nad Metují. Do současnosti o sobě nedal vědět. Podle policie existuje důvodná obava o jeho zdraví či život. Policie žádá při pátrání o pomoc veřejnost. Informovala o tom mluvčí Lucie Konečná.

„Pokud jste muže viděli, zavolejte na bezplatnou linku 158. Muž by měl mít delší tmavé vlasy a na sobě tmavě modrou bundu a světle modré teplákové kalhoty,“ uvedla Konečná.

Pohřešovaný Alexej Poleščuk je vysoký 170 až 175 centimetrů, má českou státní příslušnost a vypadá na 25 až 27 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie ve Valašském Meziříčí. V bytě se nestřílelo, spekulace zmiňují možného vraha

S prosbou o pomoc přišel také Alexejův bratr, známý český aktivista, který podporuje svobodu Běloruska a Ukrajiny. „Tohle ráno začíná jinak a blbě. Mám na vás obrovskou prosbu. Zejména lidi z Broumovska. Můj brácha je nezvěstný. Potřebuju vaši pomoc. Kdo může nabídnout konkrétní pomoc při hledání, napište mi do zpráv, díky,“ napsal Andrej Poleščuk na Twitteru, kde ho sleduje přes 95 tisíc lidí.

K příspěvku zároveň připojil aktuální snímky svého bratra. „Ještě dvě fotky. Jedna s krátkými vlasy a jedna aktuální,“ napsal.

V pátek dopoledne policisté informovali, že pátrání nadále pokračuje i na polském území. „Stále probíhá pátrání po 26letém muži z Náchodska, okrajově i na polském území. Do akce se zapojily více než dvě desítky policistů, psovodi, tým STOPA i policejní vrtulník,“ napsali policisté na Twitteru.

Tagy:
policie Twitter Ukrajina pátrání Broumovsko Lucie Konečná okres Náchod Teplice nad Metují Andrej Poleščuk Alexej Poleščuk