Policie hledá maskovaného muže. Přepadl benzínku v Praze, zřejmě jde o cizince

Pražští policisté pátrají po muži, který přepadl benzínovou čerpací stanici v ulici K Horkám v Praze 4.

Maskovaný muž přepadl čerpací stanici v Praze (zdroj: Policie ČR)

Pražští policisté pátrají od pondělí 1. března po maskovaném muži, který přepadl benzínovou čerpací stanici v ulici K Horkám v Praze 4. Pachatel pod pohrůžkou střelnou zbraní donutil ženy za kasou, aby mu vydaly tržbu. S největší pravděpodobností se jednalo o cizince.

„Podezřelý maskovaný muž vstoupil do provozovny a pod pohrůžkou namířené střelné zbraně donutil jednu ze zaměstnankyň, aby si lehla na zem a druhou k vydání finanční hotovosti,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Přepadení trvalo několik málo vteřin a muž odešel z benzínky s několika tisíci korun.

Nikdo nebyl zraněn. Policisté zajistili záznamy z bezpečnostních kamer. Podle výpovědí přepadených se jednalo s největší pravděpodobností o cizince. „Měl východoevropský přízvuk,“ upřesnila mluvčí.

„Kriminalisté šetřením nalezli na internetu obrázek obdobných tepláků, které měl muž v době přepadení na sobě,“ řekla Šiřišťová a požádala, aby lidé, kteří pachatele poznají, volali na tísňovou linku 158. Za trestný čin loupeže hrozí muži až desetiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: