Zvrat v případu dvou pobodaných v Chomutově: Zadržený muž skončil v psychiatrické léčebně

Policisté nadále řeší případ pobodání v Chomutově.

Pokračování případu pobodání v Chomutově

Případ sobotního pobodání dvou lidí v Chomutově má další vývoj. Muž, který je z útoku podezřelý, není schopen výslechu. Skončil proto v psychiatrické nemocnici a nyní je na znalcích, aby řekli, jestli byl v době útoku příčetný. Pokud by rozhodli, že nebyl, nemohl by ho soud potrestat.

Napadením na chomutovském sídlišti Březenecká se policisté zabývají od sobotního poledne, kdy z jednoho bytu panelového domu vyběhli pobodaní muž a žena. Jeden člověk utrpěl vážná zranění a do nemocnice ho přepravil vrtulník. Druhý měl zranění středně těžká. Podezřelý sice uprchl, ale policisté ho rychle dopadli.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda mladé ženy v Teplicích. Policie obvinila zadrženého muže, hrozí mu výjimečný trest

Zatím nebyl z ničeho obviněn. „Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří ho nadále prověřují. Muž, jenž byl v sobotu zadržen, je nyní z rozhodnutí lékaře umístěn v psychiatrické nemocnici, protože momentálně není schopen úkonů trestního řízení,“ uvedla regionální mluvčí policie Miroslava Glogovská.

„Psychiatři dostanou k zodpovězení zásadní otázku – jestli byl pachatel příčetný nebo ne. Pokud by se skutečně ukázalo, že příčetný nebyl, tak takového člověka nelze stíhat. Je ale nutné udělat taková opatření, aby nebyl na svobodě nebezpečný. To znamená umístit ho právě do psychiatrického zařízení,“ vysvětlil CNN Prima NEWS bývalý elitní detektiv Josef Doucha.

Trest by však dotyčnému hrozil, pokud by si nepříčetnost způsobil sám třeba alkoholem nebo narkotiky. Policisté obvykle žádají znalce, aby zpracovali posudek do měsíce. Znalců je však málo a bývají často zaneprázdění. Rozhodnout, zda závažný případ z chomutovského sídliště odloží nebo v něm sdělí obvinění, budou však kriminalisté moci až po vypracování posudku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda v pražském autoservisu. Muž měl ubodat svého kolegu, roli mohly hrát peníze

Tagy: