Byl to chlap na úrovni. Bezdomovci promluvili o obviněném, který napadl ženu sekerou

Policie ve středu obvinila z pokusu o vraždu 35letého Josefa O., který v noci z pondělí na úterý podle kriminalistů napadl v Litoměřicích starší ženu. Zahradní domek, ve kterém k útoku došlo, poté zřejmě zapálil. Zraněná žena útok přežila. Podle informací CNN Prima NEWS leží na oddělení traumatologie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a je ve stabilizovaném stavu.

„Vyšetřovatel v dopoledních hodinách sdělil 35letém muži obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a ještě ve středu podá státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skok matky s dětmi do Macochy zachytila kamera. Policie zkoumá, zda šlo tragédii zabránit

Útok se odehrál za zahrádkářskou kolonií v Litoměřících v lesním porostu. V cihlovém domku měl 35letý bezdomovec sekyrou poranit 45letou ženu. Muž se chtěl podle informací CNN Prima NEWS po útoku zbavit stop, zahradní domek tak zřejmě polil hořlavinou a následně zapálil.

Vážně zraněná žena stačila před plameny uniknout a skončila v péči lékařů v nemocnici. V současnosti leží podle informací CNN Prima NEWS v Krajské zdravotní nemocnici Ústeckého kraje a je ve stabilizovaném stavu.

Útočník rád holdoval alkoholu

Detektivové rychle zjistili, že hlavním podezřelým je 35letý Josef O., po kterém vyhlásili pátrání. Policejní psovod ho vypátral za několik hodin. Komunita lidí bez domova je z útoku v šoku. „Nečekal jsem to. Přitom to byl chlap na úrovni, byl to supr chlap, nebyl špatný,” uvedl jeden z místních bezdomovců přezdívající si Seagal.

Útočník prý navíc často holdoval alkoholu. „Jo, pil hodně, možná to mohlo sehrát roli,“ doplnil. Pokud státní zástupce návrhu policie vyhoví, soud by následně mohl o vazbě rozhodnout už během čtvrtečního dne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie hledá sexuálního agresora z Prahy, který se v úterý 27. června brzy ráno pokusil znásilnit mladou ženu. Více se dozvíte ve videu přiloženém níže.

Tagy: