Skok matky s dětmi do Macochy zachytila kamera. Policie zkoumá, zda šlo tragédii zabránit

Pokračování tragického případu v Macoše pokračuje.

Macocha: vyšetřování pokračuje

Jihomoravští kriminalisté pokračují ve vyšetřování neštěstí, které se odehrálo minulý týden v Moravském krasu. K dispozici mají záběry z kamer, jež míří na Horní můstek, z něhož lidé skáčou nejčastěji. Tato videa mají potvrzovat verzi, že šlo o rozšířenou sebevraždu. V propasti Macocha vyhasly životy tří lidí – matky a dvou dětí.

Kamery jsou umístěné na restauraci a zaznamenávají nepřetržitě ve dne v noci dění před zábradlím, které minulý týden překonala matka se svými dvěma dětmi. „Kriminalisté už nejspíš znají důvody, proč se žena rozhodla skoncovat se životem svým a svých dětí. Teď se snaží zjistit, zda někdo o jejích úmyslech věděl a zda se mohlo neštěstí zabránit,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Jakub Nakládal.

ČTĚTE TAKÉ: Co stálo za tragédií u Macochy? Expert odhalil důvody podobných rozhodnutí, mohlo jít o vztah

„Zjistili jsme řadu informací, které postupně vyhodnocujeme. Jedná se o velmi citlivý případ, takže další informace pro veřejnost sdělovat nebudeme,“ uvedl Bohumil Valášek, mluvčí policie Jihomoravského kraje. „Na pozadí každého takového tragického úmrtí jsou nějaké dlouhodobější problémy. Řekl bych měsíce nebo i roky, kdy se člověk s něčím potýká, a ty problémy se mohou řetězit a nabalovat se na sebe,“ popsal možné pohnutky matky výzkumný pracovník Národního ústavu duševního zdraví Alexandr Kasal.

Tragická událost šokovala minulý pátek celou republiku. Zhruba třicetiletá žena nejprve odstavila kočárek, z něj vzala do náručí batole, poté i jeho tříletého sourozence a všichni společně zamířili k vyhlídce, kde jim před skokem bránilo již jen metr a půl vysoké zábradlí. Poté, co ho překonali, skončili všichni tři v hlubinách propasti.

Záchranáři po příjezdu k místu neštěstí zjistili, že pád do Macochy nikdo nepřežil. Na nedalekém parkovišti zůstalo opuštěné auto s registrační značkou Moravskoslezského kraje. Policisté ho zapečetili a nevyloučili, že právě v něm žena i s dětmi k propasti přijela. Pozadí tragického příběhu ale zůstává dál neznámé.

Tagy: