Policie obvinila učitele, který měl na Teplicku zneužívat studentky. Hrozí mu 10 let

Policejní auto

Policie obvinila pedagoga, který vyučoval na biskupském gymnáziu v Krupce na Teplicku, z pohlavního zneužití a sexuálního nátlaku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let, informovala policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

„Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let, protože se trestného činu měl dopustit z pozice učitele,“ doplnila Gazdošová. Policie podle mluvčí na případu spolupracuje s orgánem sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD).

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých studentek škola v Krupce. Reagovala tak na podněty, které získala 23. března. „Na podněty, které jsme získali, jsme okamžitě reagovali podáním trestního oznámení. S ohledem na probíhající prověřování skutečností není škola oprávněna podávat bližší informace, neboť by tímto mohlo dojít k narušení řádného průběhu trestního řízení,“ zmínila ředitelka školy Jana Pucharová.

Učitel již na škole nepracuje

Nestandardní chování ze strany zaměstnanců škola podle Pucharové žádným způsobem netoleruje a přijímá opatření, která mají jakýmkoli případným pochybením zaměstnanců předejít. Podle zjištění MF Dnes se podezření ze sexuálního zneužívání nezletilých týká jednoho z oblíbených zaměstnanců.

Ten měl mít minimálně jeden pohlavní styk s dvanáctiletou dívkou. V minulosti prý osahával několik dalších dívek, které měl navíc při mimoškolních akcích fotografovat v choulostivých pozicích. O neakceptovatelném chování učitele měli poprvé promluvit někteří ze studentů školy.

Jeden ze zástupců školy, který si nepřál být jmenován, podstatu podnětů blíže nespecifikoval. Řekl, že učitel ve škole nyní nepracuje. „Byl stažen,“ dodal.

Tagy: