Policie obvinila ženu z pokusu o vraždu. Chtěla se utopit i se svým dítětem

řeka Blanice

Policie obvinila ženu, která skočila do vody i se svým dítětem

Policie obvinila ženu z Vodňan na Strakonicku z pokusu o vraždu dítěte, se kterým se chtěla ve středu utopit v řece Blanici. Hrozí jí za to 18 let ve vězení. Dítě stále zůstává ve vážném stavu v pražské nemocnici. Novinářům to v úterý řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Žena je aktuálně ve vazební věznici. „Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na samém začátku, tak si nedovolíme k případu sdělovat nějaké polopravdy nebo spekulace,“ uvedl Matzner. Oba topící vytáhli z řeky policisté, které přivolali kolemjdoucí studenti střední rybářské školy. Záchranáři následně ženu i dítě dopravili do nemocnice. „Jakmile to lékaři dovolili, proběhli základní úkony trestního řízení, obvinili jsme ženu a následně ji vyslechli. Co se týká zdravotního stavu dítěte, ten je stále velmi vážný,“ řekl mluvčí.

Podle policie byly motivem k činu zřejmě rodinné spory. „Nicméně nemáme zatím vyslechnuté všechny, kteří nám k tomu mohou něco říci, takže ani tady nechceme spekulovat,“ uvedl Matzner.

Ředitel jihočeské policie Luděk Procházka v úterý předal pamětní mince sedmi studentům prvního ročníku rybářské školy. Topících si všimli, když se večer vraceli z nákupu potravin. Procházka zároveň předal medaili dvěma policistům, kteří na místo dorazili, ženu s dítětem vytáhli z vody a poskytli jim první pomoc.

Tagy: