Muž s pistolí, který řádil na poště ve Cvikově, stále uniká. Měl spoustu času, míní svědkyně

Policie vyšetřuje přepadení na poště ve Cvikově.

Přepadení pošty ve Cvikově

Kriminalisté na Českolipsku stále pátrají po muži, který ve čtvrtek odpoledne přepadl poštu ve Cvikově. Na ženy za přepážkou mířil pistolí a odnesl si zatím neupřesněnou sumu peněz. Podle policistů byl pachatel maskovaný, jeho popis ale zatím nezveřejnili.

Budova pošty jen pár kroků od středu města v obležení policistů. To vše kvůli muži, který si přišel pro peníze, které nebyly jeho. Lupič vešel do budovy krátce po půl druhé odpoledne, podle policie byl maskovaný. O malou chvíli později odešel s penězi v kapse.

ČTĚTE TAKÉ: Pes vyčmuchal na Jičínsku zloděje, který na benzínce odcizil bonbóny. Už dříve byl odsouzen

„S pistolí v ruce si vymohl na zaměstnankyni pošty vydání hotovosti, jejíž výši zatím nebudeme zveřejňovat,“ uvedla v telefonátu pro CNN Prima NEWS mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. Uvnitř pošty v tu chvíli nikdo ze zákazníků nebyl a nikomu ze zaměstnanců se nic nestalo. „Tady je většinou od dvanácti do půl druhé prázdno, je to doba obědů, a tak lidé moc nechodí. Měl tedy klid, čekal, až odemknou, a šel dovnitř,“ popsala prodavačka z obchodu vedle.

Po přepadení se na místo okamžitě sjeli policisté a jejich auta křižovala po okolí. Mimo jiné pátrali i po autě, kterým možná lupič přijel. „Někdo jim řekl, že tu mělo stát malé zelené auto, které tu potom už nebylo,“ dodala prodavačka. Zatím není jasné, jestli mají policisté k dispozici záběry z kamer. S ohledem na vyšetřování nechtějí zveřejňovat žádné detaily.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nešikovný zloděj ryb uváznul v bahně rybníka Novec. Zachránili ho hasiči na paddleboardu

Tagy: