Výbuch v domě u Brna vyšetřuje policie jako pokus o vraždu. Mohlo jít o partnerské spory

Policie ČR (Ilustrační snímek)

Výbuch v rodinném domě na Brněnsku

Úterní výbuch propan-butanu v Moravských Knínicích na Brněnsku vyšetřují kriminalisté jako pokus o vraždu. Ve středu to oznámil mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Vážně zraněni byli muž a žena.

„Na základě provedeného šetření a ohledání místa činu případ převzali krajští kriminalisté pro podezření ze zvlášť závažného trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Čin byl pravděpodobně motivován dlouhodobými partnerskými spory,“ uvedl Šváb.

ČTĚTE TAKÉ: Surově ji zbili, pak plačící ženu měli pomočit. Mladící z Kopřivnice dali video na internet

Propan-butanová lahev nebo lahve v průjezdu rodinného domu v Moravských Knínicích vybuchly v úterý dopoledne. Záchranáři na místě ošetřili muže a ženu, kteří utrpěli vážná zranění, a v kritickém stavu je odvezli do nemocnice.

Další informace o tom, co se na místě stalo, policisté nezveřejnili. „Jedná se o probíhající vyšetřování, proto nelze uvést žádné další podrobnosti,“ doplnil Šváb.

Výbuch se obešel bez následného požáru, předběžný odhad škody je 800 tisíc korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Tagy:
policie Brno výbuch pokus o vraždu plyn trestná činnost propan-butan trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události vyšetřování trestné činnosti