Migranti znásilnili ženu před zraky zbitého přítele. V Německu přitom žijí nelegálně už roky

Explozi vzteku zažívají Němci poté, co se po několika měsících na veřejnost dostaly podrobnosti o zločinu, který se stal v berlínském Görlitzer Parku, píše web televize RTL. V červnu tam byla brutálně znásilněna 27letá žena, jejího přítele útočníci zmlátili a činu musel přihlížet. Detaily případu se tehdy tutlaly. Nyní vyšlo najevo, že pachateli jsou odmítnutí žadatelé o azyl, kteří v Německu nelegálně žijí až sedm let.

Drama se odehrálo 21. června ráno. Pár byl přepaden a okraden. Muže útočníci brutálně zmlátili a musel přihlížet tomu, jak pachatelé znásilňují jeho manželku, matku dvou dětí ve věku čtyři a sedm let, píše web deníku Die Welt. První informace hovořily o tom, že to byl pár, později vyšlo najevo, že to jsou manželé, kteří pocházejí z Gruzie. Policie ani státní zastupitelství podrobnosti k trestnému činu nezveřejnily kvůli „probíhajícímu vyšetřování a ochraně osobních práv dotčených osob“.

Německem nedávno otřásla také vražda 14letého chlapce, více v reportáži:

Deník Die Welt získal ze soudních kruhů podrobnosti ze spisu obžaloby. Z ní vyplývá, že pár prý ležel v parku na louce a líbal se, když je obklíčilo pět mužů. Zatímco dva útočníci muže bili, další zmlátil jeho ženu a znásilnil ji.

ČTĚTE TAKÉ: Park hrůzy v centru Berlína plný sexu a násilí. Vedení města si neví se „Sherwoodem“ rady

Ženě se podařilo nakonec uprchnout a přivolat pomoc. Vyšetřovatelé zajistili stopy spermatu na ženině oblečení, s jehož pomocí mohli být tři podezřelí zadrženi několik týdnů po zločinu.

Šokující jsou však podrobnosti týkající se útočníků. Všichni tři jsou odmítnutými žadateli o azyl, kteří ale v Německu pobývají mnoho let. Somálci Osmanovi B. je 21 let a podle webu RTL nemá povolení k pobytu už sedm let. Další dva migranti jsou z Guineje-Bissau. Boubarcarovi B. je 21 let a v Německu žije bez povolení šest let. V roce 2021 byl odsouzen k trestu vězení za dealerství drog. Stejně starý Mountaga D. přišel do Německa v roce 2017. Přestože jeho žádost o azyl byla odmítnuta, žije stále v Německu.

Berlínskému Görlitzer Parku se říká park strachu. Od ledna do konce června letošního roku se místo stalo dějištěm osmi znásilnění a třinácti dalších sexuálních trestných činů. Drogy jsou zde ke koupi v kteroukoliv noční i denní hodinu, s přepadením a okradením musí počítat každý, kdo místem prochází, napsal deník Bild.

Tagy: