Policie ukázala, jak dopadla studenta podezřelého z vraždy učitele. Odpovídal klidně

Zadržení studenta podezřelého z vraždy učitele

Zadržení studenta podezřelého z vraždy učitele

Policisté zveřejnili video, na kterém je vidět zadržení studenta podezřelého z vraždy učitele pražské školy. 19letého žáka, který měl útočit mačetou, dopadli kriminalisté v Dolních Břežanech. Nebyl pod vlivem drog ani alkoholu, motivem činu byl zřejmě spor mezi ním a pedagogem.

Na záběrech je vidět mladík sedící připoutaný v autě na sedadle spolujezdce. Policisté ho následně vyzvou, aby dal ruce na palubní desku, a kladou mu několik otázek. „Jak se jmenujete? Máte u sebe nějakou zbraň?“ ptají se kriminalisté. „Jo, nůž,“ odpovídá podezřelý z vraždy mačetou.

Policisté poté studenta vyzvou, aby si dal ruce za hlavu a vystoupil. „Otočte se. Žádné rychlé pohyby. Za hlavu ruce,“ jsou slyšet pokyny mužů zákona. Poté jeden z nich mladíka prohledá a vyzve ho, aby se nehýbal. „Jo, dobře,“ odpovídá poměrně klidným hlasem, zatímco mu policista nasazuje pouta.

Podezřelého, kterým má být 19letý student z třetího ročníku, vyšetřovatelé zadrželi krátce po činu v Dolních Břežanech v okrese Praha-západ. Pátraly po něm stovky policistů, do akce se zapojil i vrtulník.

Ředitel školy Karel Dvořák na webových stránkách učiliště uvedl, že s žákem nikdy nebyly problémy. Podle ministra školství Petra Gazdíka (STAN) mohl být motivem činu konflikt mezi učitelem a studentem, který měl vzniknout kvůli prospěchu.

Pachatel zaútočil na učitele ve čtvrtek před polednem ve čtvrtém patře budovy Středního odborného učiliště v Ohradní ulici v pražské Michli v jeho kabinetu. Pedagog napadený mačetou přes snahu přivolaných záchranářů zraněním na místě podlehl.

Mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala v pátek uvedl, že v případu bylo zahájeno trestní stíhání. Bližší informace ale nesdělil.

Tagy: