Zmasakroval ženy i děti. Policie zatkla podezřelého z vraždy sousedů v Texasu, byl ve skříni

Policie v americkém státě Texas zatkla muže podezřelého ze zabití pěti sousedů z minulého týdne. Zadržen byl nedaleko místo činu, kde se schovával ve skříni, oznámil místní šerif. Po střelci úřady pátraly čtyři dny, obviněný je z vraždy.

Útok se odehrál minulý pátek v texaském Clevelandu, kdy rodina původem z Hondurasu svého souseda požádala, aby v noci přestal venku střílet. Ten následně vtrhl do jejich domu, kde zabil pět lidí. Nejmladší oběti bylo devět let. Dvě ženy byly zastřeleny v ložnici, kde svými těly chránily děti.

Z činu je podezřelý 38letý Mexičan Francisco Oropesa, kterého v úterý okolo sedmi večer místního času (dnes 2:00 SELČ) vzaly úřady do vazby. Jeho zadržení předcházelo rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojilo na 250 policistů a Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Za informace vedoucí k dopadení byla vypsána odměna 80 000 dolarů (1,7 milionu korun).

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný konec pátrání po dvou dívkách. V domě sexuálního predátora policie našla sedm těl

Policie podezřelého dopadla nedaleko města Cut and Shoot v domě spojovaném s jeho rodinnými příslušníky. Sledovala přitom Oropesovu manželku, podezřelého našla schovaného ve skříni, píše s odkazem na zdroj blízký vyšetřování server CNN. Úřady podle CNN prošetřují, zda Oropesovi někdo na útěku pomáhal.

Tagy: