Fanoušci Ajaxu vzali ztečí stadion Slavie. Chtěli násilím dovnitř, zasahovali těžkooděnci

Na stadion Slavie se pokusilo vniknout násilím několik desítek fanoušků Ajaxu Amsterdam, museli zasahovat těžkooděnci. Policie několik osob zadržela. Příznivci hostujícího týmu se předtím při pochodu ze Staroměstského náměstí zbavovali zbraní. Na zemi po nich zůstaly ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky, pepřové spreje či boxery, uvedla pražská policie na síti X.

„Před začátkem pochodu se skupina příznivců hostů zbavila několika zbraní. Na zemi po nich zůstaly ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky a boxery. Na začátku pochodu jsme zajistili jednu osobu pro přestupkové jednání,“ oznámili policisté na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Patnáctiletý Matyáš z Modřan utekl z domova, nemá u sebe potřebné léky. Neviděli jste ho?

„Na Staroměstském náměstí jsme našli předměty, které tam nechali fotbaloví fanoušci. Nikdo je k tomu nenutil, učinili tak sami od sebe. Věci jsme zajistili,“ řekla Novinkám mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Před začátkem zápasu se na stadion pokusilo několik desítek fanoušků násilně vniknout. „Situaci museli řešit těžkooděnci za použití donucovacích prostředků a několik jich omezili na osobní svobodě,“ dodali policisté na síti X.

Na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu ve čtvrtek dohlížejí v okolí stadionu i v centru hlavního města stovky policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby. Připraveni jsou také členové antikonfliktního týmu, policisté ze speciální a krajské pořádkové jednotky i na koních. Policisté přes den monitorovali pohyb fanoušků obou celků po Praze a doprovázeli fanoušky Ajaxu na stadion. Dohlédnou i na dění po skončení zápasu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V německém baru došlo k tragické střelbě. Jeden člověk je mrtvý, dva utrpěli zranění. Podezřelý uprchl

Tagy:
policie zbraň Twitter Staroměstské náměstí SK Slavia Praha fotbal sport AFC Ajax trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva sportovní disciplína