Policie odkryla pozadí střelby na Sokolovsku: Muž zastřelil souseda a poté sám sebe

Policie šetří případ dvou mrtvých na Sokolovsku.

Mrtví na Sokolovsku

Policie se nálezem dvou mrtvých mužů zabývá jako vraždou a sebevraždou. Kriminalisté uvedli, že muž v Šabině na Sokolovsku v úterý zastřelil nelegálně drženou zbraní souseda a poté sebe. Oba muži byli nalezeni na svých pozemcích blízko u společného plotu se střelnými poraněními hlavy, kterým okamžitě podlehli, řekl mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva.

„Devětašedesátiletý muž zřejmě přistoupil k plotu oddělujícímu jeho pozemek a pozemek vedlejšího rodinného domu, kde se v tu dobu nacházel sedmašedesátiletý majitel tohoto pozemku. Následně přinesenou krátkou střelnou zbraní zasáhl sedmašedesátiletého muže do hlavy a poté stejnou zbraní střelil sebe. Střelnou zbraň, která se nacházela poblíž těla devětašedesátiletého muže, policisté zajistili. Devětašedesátiletý muž nebyl držitelem zbrojního průkazu a krátkou střelnou zbraň držel nelegálně,“ uvedl Kopřiva.

ČTĚTE TAKÉ: Výbuch v domě u Brna vyšetřuje policie jako pokus o vraždu. Mohlo jít o partnerské spory

Podle něj se kriminalisté případem intenzivně zabývají, samotný motiv činu je předmětem dalšího vyšetřování. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě, že bude vyšetřováním prokázáno, že sedmašedesátiletého muže opravdu usmrtil devětašedesátiletý muž, tak bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel,“ doplnil Kopřiva.

Střelbu a nález dvou těl bez známek života ohlásili sousedé na tísňovou linku v úterý okolo 10:30. Na místo vyrazilo několik policejních hlídek i vyšetřovatelé sokolovské kriminálky. Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Radka Hese byly ke dvěma mužům se střelnými poraněními vyslány i posádky záchranné služby. „Dvě naše posádky vyjížděly k nahlášené střelbě na Sokolovsku. Po vstupu na místo byli nalezeni dva muži. Střelná poranění obou mužů byla bohužel neslučitelná se životem. Na místo činu byl vyslán koroner,“ řekl.

Šabina je obec s necelými 400 obyvateli ležící zhruba osm kilometrů od Sokolova. Podle místních, kteří si událost nedovedou vysvětlit, byli mrtví muži kamarádi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Tagy:
policie vražda střelba sebevražda Karlovarský kraj trestná činnost okres Sokolov trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva