Ruce nahoru a postavte se ke zdi. Policie ukázala zásah na nelegální párty

Nelegální party

Policie zveřejnila video ze sobotního zásahu

Policie zveřejnila video ze sobotního zásahu, během kterého ukončila nepovolenou párty téměř 60 lidí v Melantrichově ulici v Praze. Přestupku kvůli nedodržení vládních omezení proti šíření koronaviru se dopustilo 59 přítomných, z toho pět mělo u sebe marihuanu. Mezi účastníky byli také cizinci.

Policisté podle mluvčího Jana Rybanského zasahovali v domě kolem půlnoci na základě zjištění, že někteří lidé uvnitř mají u sebe drogy.

Akci podle policie organizovalo sedm lidí, kteří byli mezi přítomnými. „Všechny účastníky policisté zadokumentovali a zjištěné přestupky předali k řešení správním orgánům. Tři cizince předali kvůli nesrovnalostem v cestovních dokumentech cizinecké policii a pěti lidem, u kterých našli malé množství marihuany, uložili pokutu,“ popsal Rybanský.

Účastníky akce policisté vyvedli z budovy ven, kde je legitimovali. Ty, kteří nedokázali prokázat svou totožnost, odvezli na policejní stanici. Mluvčí dodal, že akce se zúčastnili převážně cizinci.

Podle současných protikoronavirových opatření je zakázáno noční vycházení a shlukování lidí. Uzavřeny jsou také služby, restaurace, hotely, vnitřní sportoviště nebo kulturní zařízení a většina obchodů. Kromě toho platí povinnost mít roušku ve vnitřních prostorách, hromadných dopravních prostředcích nebo venku v zastavěném území obce.

Podobné případy porušení nařízení kvůli koronaviru jako v Melantrichově ulici pražská policie zaznamenala i na konci loňského roku. Mediální pozornost vzbudilo zejména otevření restaurace Šeberov a konání party v pražském klubu navzdory vládnímu nařízení.

Majitel restaurace Šeberák v pražských Kunraticích v listopadu otevřel svou provozovnu, aby vyjádřil nesouhlas s podle něj chybným postojem vlády vůči podnikatelům. Tentýž měsíc policie zasahovala i v klubu v Anenské ulici v centru Prahy, kde se více než stovka mladých, převážně cizinců, účastnila nelegální party.

Tagy: