Detaily útoku na Smíchově: Dívku napadenou policistou ve slavnostní uniformě museli operovat

Opilý policista napadl před klubem dívku.

Pokračování případu agresivního policisty

Jedna z aktérek napadení policisty v baru v pražském Smíchově musela vyhledat lékařské ošetření a dokonce podstoupit operaci. Během řádění opilého muže zákona totiž údajně utrpěla vážný úraz dolní končetiny. Všemu měl předcházet čin, kdy ji policista údajně skopnul z točitých schodů. Informují o tom Novinky.cz. Policista, který v podnapilém stavu zaútočil na skupinu návštěvnic, je již v pracovní neschopnosti.

Agresivní chování policisty, který je v současnosti postavený mimo službu, popsaly webu tři na sobě nezávislé zdroje. „Šlo o slečnu, kterou dotyčný skopnul z točitých plechových schodů, jež jsou v baru. Skončila pak v nemocnici,“ popsala pro web řádění opilého muže zákona jedna z nejmenovaných svědkyň.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Josefa po zásahu taserem osvětlí svědci i rekonstrukce. Šlo tragédii předejít chvaty?

Dodala, že zraněná návštěvnice měla utrpět zranění bércového kloubu a „s tím spojenou snad i zlomeninu kotníku či holenní kosti“.

Podle další svědkyně opilý policista ve slavnostní uniformě zlomil dívce holeň. Přítomná žena zdůraznila, že žádný z přivolaných policistů se o ni v tomto stavu nepostaral, takže se musela sama dopravit k ošetření až ráno, kde ji údajně nohu museli operovat.

Tento scénář Novinkám potvrdil i dobře informovaný zdroj z bezpečnostních složek. Muž zákona v podnapilém stavu dorazil do baru i se svou přítelkyní, rovněž policistkou, po policejním plesu. Podle svědkyň začal být krátce poté agresivní a zaútočil jak na několik návštěvnic, tak na ochranku podniku.

Řádění dvojice odneslo hned několik lidí. „Nejdřív tam spolu s přítelkyní v dolním patře zmlátili nějaké dvě holky, pak cestou nahoru rozdal i pár ran vyhazovačům a potom jsem je potkala u dveří a dostala jsem ránu od jeho přítelkyně, úplně nečekaně,“ popsala jedna z přítomných žen. Podle dalších přítomných zasadil muž pěti dívkám pěstí.

K incidentu došlo 17. února, přičemž drastické záběry počínání dvojice opilých policistů šokovaly sociální sítě. „Jeho nadřízený shromažďuje podklady, na základě kterých následně povede řízení o zproštění výkonu služby,“ uvedl pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Jan Daněk. „Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Po dobu tohoto řízení policista nebude ve službě,“ dodal mluvčí. Případem se tak zaobírá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Jablonci po ulici tekla krev. Spor o peníze řešil majitel restaurace sekáčkem na maso

Tagy: