Policista hrozil na dálnici řidiči samopalem. Vadilo mu, že ho chtěl předjet

Policista se samopalem

Policista měl za jízdy mířit na řidiče samopalem

Na sociálních sítích koluje video, na němž je vidět policista, který hrozí řidiči na dálnici samopalem. Policejní vůz pomalou jízdou blokoval na dálnici levý pruh. Když se ho řidič pokusil podjet, policista sedící na místě spolujezdce, otevřel okénko a na řidiče vytáhl zbraň. Pražská policie se případem z vlastní iniciativy zabývá.

Video, které zveřejnil instagramový profil Idioti za volantem, z palubní kamery zachycuje, jak řidič sportovního auta dojíždí policejní dodávku na dálnici. Zdá se, že se ji chystá podjet v pravém pruhu. Na to policista reagoval tím, že stáhl okénko a namířil na něj samopal.

Kde a kdy se incident odehrál, však není jasné. Před policejní dodávkou údajně měla jet další tři policejní auta, která doprovázela kamiony převážející cenný náklad.

Jízda vozidel s právem přednosti

Případem se z vlastní iniciativy zabývá pražská policie. „V současné době již víme, že se v tomto případě jednalo o takzvanou jízdu vozidel s právem přednosti jízdy zajišťující speciální doprovod několika vozidel. Z taktických a bezpečnostních důvodů však nikdy nezveřejňujeme, o jaký doprovod se jedná,“ uvedla CNN Prima NEWS mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle informací Novinek zřejmě kolona doprovázela ceniny a peníze z České národní banky. Policisté, kteří takový náklad doprovází, běžně bývají vybaveni samopaly.

„Veškeré okolnosti v současné chvíli prověřuje Odbor vnitřní kontroly KŘP hl. m. Prahy. V případě zjištění porušení platných právních norem bude věc s policisty řešena v kázeňském řízení,“ dodala Kropáčová.

Tagy: